Antena 3 CNN Actualitate Strategia PNL pentru consultări. Ce au de gând să facă liberalii după căderea Guvernului

Strategia PNL pentru consultări. Ce au de gând să facă liberalii după căderea Guvernului

Strategia PNL pentru consultări. Ce au de gând să facă liberalii după căderea Guvernului
Sursa foto: Foto: Ludovic Orban/ Facebook
11 Oct 2019   •   09:29

Liberalii stabilesc la această oră strategia după demiterea Guvernului. Liderii PNL s-au adunat în Biroul Politic al partidului şi decid cu ce mandat merg la consultările de la Cotroceni. 

Cei din PNL au mai multe scenarii. Pe de-o parte vor merge la Klaus Iohannis cu propunerea de premier Ludovic Orban, dar totul se va decide în şedinţă. Dacă această variantă va rămâne, ar exista posibilitatea să se formeze un Guvern de dreapta PNL-USR. 

Există semne de întrebare dacă liberalii sunt dispuşi să negocieze cu partidul lui Victor Ponta, cel care i-a ajutat să dărâme Guvernul PSD. Fie ar putea cere de la Ponta susţinere parlamentară sau i-ar putea da partidului său ministere sau funcţii în Guvern. Aceasta ar fi o variantă de Guvern full-time, dar mai există şi varianta unui Guvern de tranziţie, care să organizeze alegerile prezidenţiale de acum şi alegerile anticipate. Aceasta e varianta promovată de Klaus Iohannis în numeroase ieşiri publice. Cei din PNL şi USR spuneau că susţin această variantă a anticipatelor. 

Alegerile anticipate s-ar putea face în teorie abia anul viitor, iar pentru a se ajunge acolo ar fi nevoie de doi premieri de sacrificiu, două persoane care să accepte să primească un mandat de premier desemnat din partea lui Iohannis, dar să ştie foarte clar că Guvernul nu va trece prin Parlamentul României. 

×
Subiecte în articol: consultari Klaus Iohannis
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close