Antena 3 CNN Actualitate Strategii pentru alegerile prezidențiale. Cum vor să acționeze Iohannis și Dragnea

Strategii pentru alegerile prezidențiale. Cum vor să acționeze Iohannis și Dragnea

Strategii pentru alegerile prezidențiale. Cum vor să acționeze Iohannis și Dragnea
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Mar 2019   •   10:06

Liviu Dragnea şi Klaus Iohannis se bat în strategii pentru viitoarea campanie prezidenţială. Externat din spital, liderul PSD a convocat deja o sedinta cu social democratii si a primit unda verde de la parlamentari sa demareze lucrarile comisiei "Romania 2040", o comisie care va redacta un program de guvernare pentru viitoarele guverne. 

Asta în timp ce Klaus Iohannis ar vrea să convingă cu Programul Romania educata, un program anunţat încă din 2017, dar îngheţat între timp. 

Liviu Dragnea a primit undă verde de la parlamentari ca să demareze lucrările comisiei "România 2040", o instituție din care vor face parte academicieni, politicieni din toate partidele, reprezentanţi ai Guvernului, Presedinţiei și ai Consiliului de Programare Economică şi ai Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză. 

Rolul comisiei este de a elabora politici sectoriale pe termen scurt si mediu. Potrivit proiectului de lege, Guvernele viitoare indiferent de culoarea politica vor fi obligate sa includa in programele de guvernare principalele obiective strategice prevazute in Strategia elaborata de aceasta comisie. 

Adversarii politici ai PSD susțin însă că documentul care ar urma să fie elaborat de această comisie va fi de fapt programul de candidat al lui Liviu Dragnea la alegerile prezidentiale. 

În plus, PNL consideră că românii nu ar mai avea nici un cuvânt de spus în alegeri dacă direcția țării ar fi deja stabilită într-un astfel de document. 

La randul lui, Klaus Iohannis și-a propus să elaboreze un proiect de țară, anunțat cu surle și trâmbițe ăn 2017, dar înghetat în timp. Programul 'România educată" va fi însă cel mai probabil una dintre temele cu care va defila Klaus Iohannis în campanie. 

×
Subiecte în articol: Dragnea Klaus Iohannis
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close