Antena 3 CNN Actualitate Studenţi cu rezultate academice extraordinare în străinătate, premiaţi în ţară

Studenţi cu rezultate academice extraordinare în străinătate, premiaţi în ţară

Studenţi cu rezultate academice extraordinare în străinătate, premiaţi în ţară
07 Ian 2011   •   22:49

Tinerii români plecaţi la studii peste hotare s-au întors acasă. Nu de tot, ci doar pentru a fi premiaţi. Gala Ligii Studenţilor Români din Străinătate i-a recompensat joi seară pe cei cu rezultate academice extraordinare.

Juriul care a ales cei mai merituoşi studenţi români de la facultăţile din străinătate a fost şi el unul de excepţie. Personalităţi academice precum Ionel Haiduc, Sergiu Celac şi Adrian Curaj au stabilit premianţii. Pentru prima oară în România, Liga Studenţilor a oferit premiul Studentul Erasmus al Anului 2010.

 


“Am premiat excelenţa academică în străinătate, cei mai buni studenţi de peste hotare şi adevăratele valori ale României, adevăratele modele care ar trebui promovate”, a declarat Irina Scarlat, vicepreşedinte de Comunicare şi Informare.

Membrii juriului au luat în calcul rezultatele academice pe care studenţii români le-au avut în anul universitar 2009 - 2010, în facultăţi din Europa şi America de Nord.

Scopul premierii este acela de a scoate în faţă modele autentice şi de a atrage atenţia autorităţilor române că nu trebuie să uite să-i folosească pe cei care se şcolesc peste hotare cu succes. Să-i convingă să se întoarcă acasă.

Liga Studenţilor Români din Străinătate a fost înfiinţată acum doi ani şi are membri în 40 de ţări ale lumii.

 

×
Subiecte în articol: strainatate
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close