Antena 3 CNN Actualitate Studenţii români care muncesc în SUA sunt exploataţi de angajatori

Studenţii români care muncesc în SUA sunt exploataţi de angajatori

Studenţii români care muncesc în SUA sunt exploataţi de angajatori
Sursa foto: Foto: Antena 3
07 Dec 2010   •   21:00

Studenţii care merg să muncească în Statele Unite sunt exploataţi de către angajatori. Tinerii dorm cu rândul, mănâncă pe jos sau câştigă sub salariul minim din România. O investigaţie a celor de la Associated Press a scos la iveală cum decurg lucrurile în cazul multor burse obţinute prin programul Work and Travel. Unul dintre cazuri este cel al unei românce.

Una dintre studentele care a ajuns în Statele Unite printr-o viză Work and Travel a fost nevoită să lucreze într-un club de striptease după ce intermediarii prin care s-a angajat au păcălit-o că slujba pentru care aplicase nu mai există şi că le datora bani pentru viză. Fata este din Ucraina iar conaţionalii săi au ameninţat că, dacă nu le dă zeci de mii de dolari, îi vor ataca familia rămasă în ţară.

Cazul nu este unul singular. Investigaţia celor de la Associated Press a scos la iveală faptul că mii de studenţi sunt păcăliţi anual de firmele de recrutare. Printre ei, şi o româncă. Natalia Berlinschi, ajunsă în statul Carolina de Sud, s-a trezit că locul de muncă pentru care semnase nu exista. Aşa că şi-a căutat singură de lucru şi a ajuns să împartă un apartament de trei camere cu alţi 30 de studenţi străini.

Work and Travel este unul dintre cele mai populare programe ale Departamentului de Stat. Potrivit datelor din 2008, peste 150.000 de tineri merg în State an de an prin acest program, care oferă vize de lucru de până la patru luni.

×
Subiecte în articol: SUA studenti angajatori
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close