Antena 3 CNN Actualitate Studiu: 65% dintre români preferă să mănânce în oraş

Studiu: 65% dintre români preferă să mănânce în oraş

Studiu: 65% dintre români preferă să mănânce în oraş
03 Ian 2009   •   19:07

Mai bine de jumătate dintre români iau masa în oraş, la restaurant sau în fast-food-uri. Cel puţin aceasta este concluzia unui studiu făcut de specialiştii germani. În plus, mâncarea caldă şi cele trei mese tradiţionale ale zilei au rămas o amintire. Ele au fost înlocuite cu o simplă gustare.
O cafea sau un sandviş din mers au devenit şi pentru români o modă. Un studiu făcut de specialişii germani arată că nu plăcerea este motivaţia acestui gen de cumpărături, ci lipsa timpului. Românii muncesc şi câte 10 ore pe zi şi nu mai gătesc acasă.
Dacă la noi, peste 65% din români preferă să mănânce în oraş, la olandezi, procentul depăşeste cu puţin jumătate din populaţie. Mai mult, dacă până acum, românii găteau de două-trei ori pe săptămână, acum cei mai mulţi o fac poate doar o dată pe săptămână.
Majoritatea preferă varianta mult mai comodă a unui fast food, cu toate riscurile implicate de aceasta. Nutriţioniştii spun că există totuşi variante mai ?uşoare? pentru cei care nu pot renunţa la astfel de mâncăruri, însă problema este alta. Conaţionalii noştri stau foarte prost la capitolul mişcare.
Observator

×
Subiecte în articol: studiu gatit
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close