Antena 3 CNN Actualitate Studiu: Anvelopele all season se comportă la fel ca cele de vară

Studiu: Anvelopele all season se comportă la fel ca cele de vară

Studiu: Anvelopele all season se comportă la fel ca cele de vară
01 Dec 2010   •   22:00

Anvelopele de iarnă  sunt obligatorii imediat ce vine sezonul rece. O ştie orice şofer deşi mulţi preferă să ignore acest aspect. Ceea ce nu ştiu mulţi şoferi este că anvelopele all season, cu care sunt echipate majoritatea maşinilor, se comportă aproape la fel de prost ca şi cele de vară. A dovedit-o un test făcut de o firmă din Statele Unite.

Americanii au testat cele trei tipuri de pneuri pe gheaţă, chiar pe patinoar.  Pentru ca totul să fie cât mai precis, au folosit acelaşi model de maşină.

Specialiştii au vrut să vadă cât de repede poate parcurge o maşină o distanţă de 18 metri folosind, pe rând, pneuri de vară, all season şi de iarnă.

Anvelopele de vară abia au demarat şi au parcurs distanţa în aproape 7 secunde şi jumătate. Cele pentru orice anotimp au reuşit să scoată 6,5 secunde, mult sub cele 4,5 secunde în care s-a parcurs distanţa cu pneurile de iarnă.

A urmat testul de frânare. Maşinile au încercat să se oprească imediat ce au atins 16 kilometri la oră. Cu anvelope de vară, maşina a mai mers peste 14 metri până să se oprească. Echipat cu cauciucuri all season, autoturismul a frânat în 12 metri. Distanţa de frânare cu anvelope de iarnă a fost de 6,4 metri.

Ultimul test a confirmat supremaţia anvelopelor de iarnă. Maşinile, echipate cu cele 3 tipuri de pneuri, au încercat să ia un viraj de 90 de grade cu o viteză de 16 kilometri la oră. Singura care nu a ieşit în decor a fost, aşa cum era de aşteptat, cea echipată corespunzător pentru iarnă.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close