Antena 3 CNN Actualitate Studiu în România: Rockerii şi maneliştii preferă cannabisul, houserii cocaina (VIDEO)

Studiu în România: Rockerii şi maneliştii preferă cannabisul, houserii cocaina (VIDEO)

Studiu în România: Rockerii şi maneliştii preferă cannabisul, houserii cocaina (VIDEO)
Sursa foto: droguri
02 Feb 2010   •   23:03

Muzica dă dependenţă. Mai ales cea bună, am putea completa. Acum însă, vorbim de un alt soi de dependenţă. De droguri! Un studiu făcut în România arată că cei care ascultă rock se îndreaptă în special spre consumul de canabis. Culmea, şi maneliştii preferă acelaşi drog. Houserii sunt ceva mai duri. Aleg cocaina.

Consumul de droguri s-a schimbat radical în România în ultimii ani. Dealerii nu-şi mai vând marfa în aceleaşi locuri. Şi-au schimbat locurile de actiune. Acum, consumul de droguri s-a mutat mai ales în cluburi.

Specialiştii Agenţiei Antidrog au aflat în urma unui sondaj făcut printre tinerii români cum se leagă muzica preferată de drogul consumat. Astfel, rockerii preferă canabisul şi heroina. La fel ca maneliştii, atraşi o parte din ei şi de tranchilizante. Cei care merg în cluburi house aleg ecstasy şi cocaină. Iar punkerii se îndreaptă în special spre amfetamine.

În baruri se consumă canabis, în cluburi amfetamine si ecstasy. Proprietarii de cluburi spun că încearcă să limiteze aceste probleme.

?Atunci când găsim pe cineva în zona toaletelor sau în alte zone, consumând, sau care considerăm că sunt sub influenţa unor astfel de substanţe, chemăm poliţia, tocmai pentru a demonstra că nu avem nimic în comun cu asta, nu promovăm de niciun fel aceste substanţe nocive? spune Cătălin Botezatu, partonul clubului Bamboo din Capitală.

Specialiştii susţin că tinerii au primul contact cu drogurile în cluburi.

Anul trecut au fost confiscate peste 1600 de kilograme de droguri. De 4 ori mai mult faţă de 2008. Asta înseamnă că şi cantitatea consumată a crescut foarte mult. Într-o ţară în care avem parte de magazine cu droguri... legale.



Observator

×
Subiecte în articol: droguri studiu cannabis cocaina
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close