Antena 3 CNN Actualitate Studiu din Israel despre vaccinul anti-COVID dezvoltat de Pfizer-BioNTech: Oamenii nu ar trebui să mai poarte mască!

Studiu din Israel despre vaccinul anti-COVID dezvoltat de Pfizer-BioNTech: Oamenii nu ar trebui să mai poarte mască!

Potrivit unui studiu realizat pe 102 membri ai personalului medical din Sheba Medical Centar Israel, care au primit ambele doze ale vaccinului Phizer, este puțin probabil ca cei care primesc vaccinul anti-COVID-19 să transmită mai departe virusului altor persoane.

Studiu din Israel despre vaccinul anti-COVID dezvoltat de Pfizer-BioNTech: Oamenii nu ar trebui să mai poarte mască!
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    19 Ian 2021   •   19:54

Aceștia au dezvoltat de până la 20 de ori mai mulți anticorpi la coronavirus în prima săptămână de la vaccinarea cu cea de-a doua doză a serului Pfizer-BioNTech. De asemenea, rezultatele studiului au arătat că doar două dintre aceste persoane au dezvoltat un nivel scăzut de anticorpi, în condițiile în care una dintre ele avea sistemul imunitar compromis.

Ceilalți 100 de participanți la studiu au dezvoltat anticorpi chiar mai mari decât pacienții care s-au recuperat după o formă gravă de COVID-19, se arată în comunicatul transmis de Sheba Medical Centar Israel, potrivit Telegraph

Subiectul a fost prezentat și comentat, marți, la Subiectiv, de Răzvan Dumitrescu și invitații săi:

Ambasadorul David Saranga, la Antena 3: Israelul va fi prima țară imună la COVID-19

Ambasadorul David Saranga a afirmat, vineri, în exclusivitate la Antena 3, că speră ca Israelul să fie prima țară imună la COVID-19, după ce datele oficiale plasează țara sa pe primul loc din punct de vedere al ratei de vaccinare. Radu Tudor a anunțat că un articol din Wall Street Journal demonstrează faptul că mai multe componente ale imunității împotriva COVID-19 se regăsesc deja în Israel, asupra persoanelor care și-au efectuat prima doză de vaccin!

"După o lună de când a început campania de vaccinare, Israelul a vaccinat cam un sfert din populație. Vorbim despre 2 milioane de cetățeni care sunt deja vaccinați. Acum o săptămână am început cu a doua doză de vaccin, așa că sperăm că până la mijlocul sau sfârșitul lunii martie toată populație să fie vaccinată.", a spus David Saranga.

Acesta a adăugat că speră ca Israelul să fie prima țară din lume imună aproape complet la COVID-19.

"Așa sperăm și asta este intenția noastră și cred că faptul că sistemul de sănătate din Israel este digitalizat și că în Israel sunt patru case de asigurări și prin lege este obligatoriu pentru fiecare cetățean să fie asigurat asta ajută foarte mult ca toată populația să fie vaccinată", a mai spus Saranga.

Întrebat dacă există un entuziasm al populației legat de vaccinare sau dacă rata mare de vaccinare se datorează obligativității vaccinării, ambasadorul David Saranga a răspuns:

"Nu, nu este obligatoriu. Nu poate să fie obligatoriu. Israelul este o țară democratică și fiecare persoană are dreptul să decidă dacă vrea să fie vaccinată sau nu, dar cred că lumea a înțeles care este singurul mod prin care putem să ieșim din această pandemie. Și lumea a citit, Guvernul a explicat și în fiecare seară putem să vedem o campanie în care profesioniștii explică despre vaccin și din acest motiv cererea e foarte mare și din ce vedem până acum sperăm că aproape 70% din populație să fie vaccinată".

×
Subiecte în articol: studiu Israel vaccin
Parteneri
Categoria de angajaţi români care vor putea primi 500 de lei
x close