Antena 3 CNN Actualitate STUDIU. Majoritatea pacienților infectați cu noul coronavirus sunt acum asimptomatici

STUDIU. Majoritatea pacienților infectați cu noul coronavirus sunt acum asimptomatici

Oficiul Național pentru Statisctică (ONS) din Marea Britanie a dezvăluit că doar 22% dintre pacienții infectați cu Sars-CoV-2 au simptome. Restul de aproape 80% sunt asimptomatici.

STUDIU. Majoritatea pacienților infectați cu noul coronavirus sunt acum asimptomatici
Sursa foto: Pixabay
de Diana Ionescu    |    08 Iul 2020   •   06:00

Datele îngrijorătoare din Marea Britanie arată gravitatea situației în care ne aflăm. Asimptomacii pot transmite virusul foarte ușor și fără să știe cu sunt infectați, scrie BBC. 

Studiul efectuat de ONS a inclus 120 de particianți testați pozitivi, dintre care 22% au prezentat simptome în ziua testării, iar restul de 78% au fost asimptomatici.

Conform Oficiului Național pentru Statistică, anumiți pacieți asimptomatici pot dezvolta simptome mai târziu, iar alții nici nu știu că trec prin boală.

Persoanele predispuse infectării cu noul coronavirus

Din cauza numărului mic de pacienți testați pozitiv în timpul studiului, cercetătorii nu pot spune cu exactitate cine se va îmbolnăvi. Cu toate acestea, oamenii de știință au stabilit niște criterii care ajută la stabilirea persoanelor predispuse infectării cu noul coronavirus. 

- muncitorii din linia întâi sunt mai predispuși infectării
- oamenii din grupuri etnice minoritare au prezentat mai mulți anticorpi, ceea ce semnalează o fostă infecție
- albii au avut mai puțini anticorpi decât alte grupuri etnice
- membrii famililor mai mari, care locuiesc în aceiași casă, sunt mai predispuși să se infecteze decât membrii famililor mai mici

Organizația Mondială a Sănătății a tras un semnal de alarmă cu privire la transmiterea asimptomatică, însă până acum nu s-a știu cu exactitate cât de periculoasă este aceasta.

×
Subiecte în articol: coronavirus asimptomatici studiu
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close