Antena 3 CNN Actualitate Studiu: Numărul autorizaţiilor de construcţii eliberate în 2010 a scăzut cu aproape 14%

Studiu: Numărul autorizaţiilor de construcţii eliberate în 2010 a scăzut cu aproape 14%

Studiu: Numărul autorizaţiilor de construcţii eliberate în 2010 a scăzut cu aproape 14%
Sursa foto: Foto: INTACT Images
29 Ian 2011   •   16:37

Românii nu mai au bani pentru construcţii noi, iar străinii sunt din ce în ce mai puţin interesaţi să investească în ţara noastră. Se vede în statisticile oficiale. Numărul autorizaţiilor de construcţii eliberate anul trecut a scăzut cu aproape 14%.

În sudul ţării s-a construit cel mai puţin. Autorităţile locale au eliberat cu 1.500 mai puţine autorizaţii faţă de 2009. Aproape acelaşi lucru s-a întâmplat şi în regiunea nord-vestică.

Nici Capitala nu a stat prea bine. S-a construit mai mult, însă, în vestul ţării, unde au fost eliberate ceva mai multe autorizaţii. Cu 23 mai multe faţă de 2009.

Firmele de construcţii nu au motive să spere că anul acesta va fi mai bine. Un studiu realizat de Institutul Naţional de Statistică arată că domeniul construcţiilor va fi unul dintre cele mai afectate, în primele două luni din acest an. Pentru că nu prea au contracte pe timp de iarnă.

Managerii consultaţi de INS spun că, în consecinţă vor face disponibilizări. Cea mai mare parte a muncitorilor care îşi vor pierde locul de muncă va fi de la companiile cu peste 500 de angajaţi.

 


×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close