Antena 3 Actualitate Studiu: Numărul autorizaţiilor de construcţii eliberate în 2010 a scăzut cu aproape 14%

Studiu: Numărul autorizaţiilor de construcţii eliberate în 2010 a scăzut cu aproape 14%

29 Ian 2011   •   16:37
Studiu: Numărul autorizaţiilor de construcţii eliberate în 2010 a scăzut cu aproape 14%
Sursa foto: Foto: INTACT Images

Românii nu mai au bani pentru construcţii noi, iar străinii sunt din ce în ce mai puţin interesaţi să investească în ţara noastră. Se vede în statisticile oficiale. Numărul autorizaţiilor de construcţii eliberate anul trecut a scăzut cu aproape 14%.

În sudul ţării s-a construit cel mai puţin. Autorităţile locale au eliberat cu 1.500 mai puţine autorizaţii faţă de 2009. Aproape acelaşi lucru s-a întâmplat şi în regiunea nord-vestică.

Nici Capitala nu a stat prea bine. S-a construit mai mult, însă, în vestul ţării, unde au fost eliberate ceva mai multe autorizaţii. Cu 23 mai multe faţă de 2009.

Firmele de construcţii nu au motive să spere că anul acesta va fi mai bine. Un studiu realizat de Institutul Naţional de Statistică arată că domeniul construcţiilor va fi unul dintre cele mai afectate, în primele două luni din acest an. Pentru că nu prea au contracte pe timp de iarnă.

Managerii consultaţi de INS spun că, în consecinţă vor face disponibilizări. Cea mai mare parte a muncitorilor care îşi vor pierde locul de muncă va fi de la companiile cu peste 500 de angajaţi.

 


×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close