Antena 3 CNN Actualitate Studiu: Opt din zece copii români sunt traumatizaţi

Studiu: Opt din zece copii români sunt traumatizaţi

Studiu: Opt din zece copii români sunt traumatizaţi
Sursa foto: Foto: danster82.com
20 Sep 2011   •   20:29

Românii nu se prea pricep să-şi crească odraslele, conform celui mai recent studiu al unei organizaţii nonguvernamentale. Opt din zece copii sunt traumatizaţi, iar cei mai mulţi nu au răni fizice, ci emoţionale.

În primele trei luni ale lui 2011, aproape 3.000 de copiii au fost victimele unui abuz. Mai grav este că cei mai mulţi sunt agresaţi acasă.

Specialiştii în creşterea copilului avertizează că opt din zece copii agresaţi dezvoltă o boală psihică. Autorităţie însă cred numai ce văd. Au reglementat agresiunea fizică, însă pe cea emoţională legea nu o ia în seamă.

În aşteptarea unor măsuri clare, cazurile în care copiii sunt agresaţi se înmulţesc. Este şi povestea a patru suflete din Iaşi. După ce au aflat că părinţii i-ar putea trimite la cerşit, reprezentanţii Protecţiei Copilului au vrut să îi vadă pe copii, dar de două zile nu îi găsesc.

Pentru aceeaşi faptă, doi români au fost condamnaţi la doi ani de închisoare. Acest lucru se întâmpla în 2010, însă la Londra.  La noi, unul din trei părinţi nu ştie nici măcar că este ilegal să îşi bată copilul. 




×
Subiecte în articol: copii studiu România protectia copilului
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close