Antena 3 CNN Actualitate Studiu: Peste două milioane de români sunt alcoolici

Studiu: Peste două milioane de români sunt alcoolici

Studiu: Peste două milioane de români sunt alcoolici
Sursa foto: Foto:Mediafax
17 Dec 2010   •   22:35

Cifre şocante! Pentru două milioane de români paharul este cel mai bun prieten. Asta spune cel mai recent studiu făcut de o organizaţie care luptă împotriva alcoolismului. Datele adunate spun că depăşim media europeană a alcoolului consumat pe cap de locuitor şi că 100 de români mor anual pentru că beau prea mult.
 
În România, birturile sunt locuri de pelerinaj. Îşi deschid porţile conştiincioase, înainte să răsară soarele. La ţară sau la oraş, plăcerea de a bea un păhărel e tradiţie în România. Pe loc provoacă voie bună. Pe termen lung, tragedii.

Alcoolismul e o boală care „se ia" în societate, dar care sfârşeşte în singurătate. Violenţa e următorul pas. 70 % dintre bătăile încasate în familie au drept cauză abuzul de alcool. Multe femei din Romînia ştiu asta.

19 litri de alcool bea un român într-un an. Cu patru litri peste Media europeană. Oficial 100 de români mor în fiecare an din cauza alcoolului. Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că doza de alcool considerată inofensivă pentru un om sănătos este de 7g alcool pur pe zi.
 


×
Subiecte în articol: studiu alcool romani
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close