Antena 3 CNN Actualitate Studiu: Românii ştiu care sunt alimentele nesănătoase, dar nu ţin cont de indicaţiile specialiştilor

Studiu: Românii ştiu care sunt alimentele nesănătoase, dar nu ţin cont de indicaţiile specialiştilor

Studiu: Românii ştiu care sunt alimentele nesănătoase, dar nu ţin cont de indicaţiile specialiştilor
Sursa foto: Alimente
21 Apr 2009   •   12:49

Românii nu ştiu să se abţină de la mâncarea bună, dar nesănătoasă. Un studiu arată că majoritatea celor cu vârste cuprinse între 15 şi 60 de ani ştiu care sunt alimentele sănătoase, însă nu ţin cont de indicaţiile specialiştilor.

Studiul, citat de jurnaliştii de la Evenimentul Zilei, arată că doar 20% dintre români mănâncă zilnic legume şi fructe. Alţi 41% dintre repondenţi au recunoscut că mânâncă astfel de alimente doar o dată sau de două ori pe săptămână.

Cu teoria, românii stau mult mai bine: 80% dintre cei intervievaţi au recunoscut că o dietă sănătoasă se bazează pe legume şi fructe.

Participanţii la studiu ştiu şi care sunt alimentele periculoase, dar nu renunţă la ele. Peste 50% au nominalizat carnea de porc printre alimentele care ar trebui consumate cu moderaţie. pe locul doi s-au aflat grăsimile, considerate dăunătoare pentru organism de către 24% dintre participanţii la studiu. Urmează dulciurile, băuturile alcoolice şi zahărul.

Doar 10% dintre români consideră că fast-foodul este dăunător.

Românii încep să ţină cont de indicaţiile medicilor abia după vârsta de 40 de ani, când renunţă la mâncărurile nesănătoase în favoarea legumelor şi fructelor.

Merele sunt fructele cel mai des consumate de români, iar dintre legume este preferat cartoful. Alte alimente considerate sănătoase sunt carnea de pui, peştele şi lactatele.

Antena 3

×
Subiecte în articol: studiu grasimi
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close