Antena 3 CNN Actualitate Studiu: Tinerii români fac sex neprotejat, cred că drogurile nu sunt periculoase şi vor să se sinucidă

Studiu: Tinerii români fac sex neprotejat, cred că drogurile nu sunt periculoase şi vor să se sinucidă

Studiu: Tinerii români fac sex neprotejat, cred că drogurile nu sunt periculoase şi vor să se sinucidă
Sursa foto: Foto: mercatornet.com
09 Dec 2010   •   16:58

Aproape jumătate dintre tinerii români nu se protejează atunci când fax sex, 40 % dintre ei consideră că drogurile uşoare nu sunt nocive, iar 15,6% s-au gândit cel puţin o dată să se sinucidă, arată un studiu desfăşurat săptămâna trecută pe platfoma online de socializare Netlog şi prezentat de Mediafax. Tinerii mai spun că, în cazul în care mâine s-ar organiza alegeri, ei nu ar ar vota cu niciunul din politicienii cunoscuţi.

Aproximativ 45% dintre tinerii români care au participat la sondaj au declarat că ignoră complet riscurile unei sarcini nedorite şi chiar pe cele ale contractării bolilor cu transmitere sexuală. 32,7% susţin că practică sexul neprotejat mereu.

O mare parte dintre tineri (60,6%) afirmă că şi-au început viaţa sexuală după vârsta de 16 ani (60,6%), iar 71% recunosc că şi-au cunoscut partenerii pe internet.

Potrivit evidenţelor Compartimentului pentru Monitorizarea şi Evaluarea infecţiei HIV/SIDA, în România sunt înregistrate 16.433 de cazuri HIV/SIDA, virus transmis în majoritatea cazurilor prin contact sexual. Numărul total al celor infectaţi cu HIV şi al bolnavilor de SIDA se apropie de 75.000, arată estimările Asociaţiei Române Anti-SIDA.

Tinerii români s-au declarat deschişi şi în privinta substanţelor narcotice. Peste 41% din participanţii la studiu pot deveni ţinte uşoare pentru traficanţi, întrucât nu consideră nocive drogurile uşoare de tipul ţigărilor cu marijuana ba, mai mult, chiar susţin că se exagerează privind efectele consumului de narcotice. Peste 8% dintre tineri mărturisesc că au prieteni narcomani.

De asemenea, o mare parte dintre dintre respondenţi au mărturisit că s-au gândit la sinucidere sau că nu exclud această posibilitate pe viitor. În 2009, Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) a raportat 2.853 de sinucideri, în creştere cu 5 procente faţă de anul precedent.

Privitor la sursele de informare, 41,5% declară că folosesc toate tipurile de media, 24,6% consultă sursele de pe internet, 17,2% - internet şi TV, iar 11,3% - forumuri şi reţele de socializare online şi, rar, de pe portalurile de ştiri.

Şi dacă toate aceste informaţii nu au fost suficient de îngrijorătoare, aflaţi că aproximativ 4 din 10 respondenţi nu îşi amintesc când au citit ultima oară o carte.

×
Subiecte în articol: studiu droguri
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close