Antena 3 CNN Actualitate Studiu: Tinerii români se droghează mai puţin decât colegii lor din UE. Preferă alcoolul şi tutunul (VIDEO)

Studiu: Tinerii români se droghează mai puţin decât colegii lor din UE. Preferă alcoolul şi tutunul (VIDEO)

Studiu: Tinerii români se droghează mai puţin decât colegii lor din UE. Preferă alcoolul şi tutunul (VIDEO)
Sursa foto: Tineri
27 Mar 2009   •   08:32

Tinerii români se droghează mai puţin decât colegii lor din alte state ale Uniunii Europene, dar au mai multă experienţă când vine vorba de alcool şi tutun. Este concluzia unui studiu, desfăşurat în mai multe ţări europene.

Numărul celor care consumă droguri este în creştere, arată sondajul efectuat de Consiliul suedez pentru alcool şi droguri. Cu toate acestea, elevii români consumă cu 10% mai puţină marijuana decât media europeană. În privinţa cocainei, aici ne apropiem de nivelul consumului european. Studiul arată însă că peste 37% dintre tinerii români au recunoscut că pot obţine uşor droguri inhalante.

Situaţia nu este deloc îmbucurătoare, mai ales că Executivul a decis de curând să desfiinţeze, de la 1 aprilie, centrele antidrog din ţară. Dependenţii de stupefiante vor fi preluaţi de Ministerul Sănătăţii, dar angajaţii de aici nu au fost pregătiţi pentru aceste situaţii speciale.

Studiul mai arată că românii stau mai rău la capitolul alcool şi tutun. Mulţi adolescenţi încep să consume de foarte tineri, băuturi alcoolice. Cam de pe la 13 ani. Puştii au şi preferinţe: vinul şi berea. Mai mult, medicii susţin că din cauza consumului excesiv, de cele mai multe ori, tinerii intră în comă alcoolică.



Antena 3

×
Subiecte în articol: tutun alcool droguri studiu marijuana
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close