Antena 3 CNN Actualitate Studiu: Mersul la serviciu cu mijloacele de transport în comun, mai sănătos decât mersul pe jos sau cu bicicleta

Studiu: Mersul la serviciu cu mijloacele de transport în comun, mai sănătos decât mersul pe jos sau cu bicicleta

Studiu: Mersul la serviciu cu mijloacele de transport în comun, mai sănătos decât mersul pe jos sau cu bicicleta
09 Noi 2015   •   17:55

A recurge la transportul public pentru deplasarea la locul de muncă este o soluție mai bună decât mersul pe jos sau cu bicicleta pentru a reduce riscul cardiovascular, excesul de greutate și diabetul, potrivit unui studiu japonez publicat duminică în Statele Unite și citat de Agerpres.

Studiul, prezentat la conferința anuală a American Heart Association, reunită în acest weekend la Orlando, Florida, a comparat persoane care iau în fiecare zi autobuzul, trenul sau ambele pentru a ajunge la birou cu cele care utilizează în acest scop mașina personală, care merg pe jos sau aleg bicicleta.

În cadrul studiului, cercetătorii au luat în considerare și alți factori, precum vârsta, sexul sau obișnuința de a fuma a subiecților.

Ei au descoperit că în cazul participanților care folosesc transportul în comun, riscul de hipertensiune și de diabet este cu 27%, respectiv 34% mai redus, comparativ cu alte grupuri.

În mod surprinzător, rezultatele cercetării au indicat, de asemenea, că pentru a evita hipertensiunea și diabetul este mai bine să mergi cu autobuzul sau cu trenul decât să mergi pe jos sau să folosești bicicleta.

Cercetarea a fost realizată pe un eșantion de peste 5.900 adulți cu vârsta cuprinsă în medie între 49 și 54 de ani și s-a desfășurat în anul 2012 la Osaka. Participanții au răspuns la un chestionar cu privire la activitățile lor fizice și la modul în care ajung la serviciu.

×
Subiecte în articol: transport in comun studiu
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close