Antena 3 CNN Actualitate Studiul care arată CUM se comportă românii în caz de incendiu

Studiul care arată CUM se comportă românii în caz de incendiu

Studiul care arată CUM se comportă românii în caz de incendiu
28 Mar 2014   •   08:24

Românii nu ştiu ce trebuie să facă în caz de incendiu. Un studiu despre reacţia oamenilor, în cazul unui incendiu, scoate la iveală lucruri îngrijorătoare despre reacţiile noastre în cazuri critice. 27 % dintre cei chestionaţi susţin că au ignorat alarma de incendiu dintr-un spaţiu public crezând că este falsă.

Primul studiu realizat de o companie privată pe acest subiect arată că mai mult de jumătate dintre români nu au participat la niciun fel de simulare de incendiu in ultimii 5 ani. 

În plus, 27% au ignorat o alarmă de incendiu într-un spaţiu public,  53% nu au cunoştinţe de acordare a primului ajutor iar  88% au spus că i-ar ajuta mai mult un mesaj de alarmă cu instrucţiuni clare de a evacua clădirea.

Totuşi 91% dintre români ştiu unde sunt localizate ieşirile de urgenţă la locul de muncă, iar  51% au fost instruiţi cu privire la regulile de prevenire a unui incendiu.

In cazul unui incendiu, doar 48% s-ar îndrepta către ieşirile de urgenţă, 20% ar suna la serviciul de urgenţă 112, 11% ar părăsi clădirea pe acelaşi drum pe care au intrat, 9% ar acorda primul ajutor persoanelor în pericol si 2% dintre repondenţi s-ar îndrepta către scări .

×
Subiecte în articol: incendiu studiu
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close