Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv. Caracatiţa şpăgilor în dosarul lui Andrei Chiliman

Subiectiv. Caracatiţa şpăgilor în dosarul lui Andrei Chiliman

Subiectiv. Caracatiţa şpăgilor în dosarul lui Andrei Chiliman
19 Iun 2015   •   20:57

Procurorii invocă, în referatul propunerii de arestare preventivă a lui Andrei Chiliman, modalităţi frauduloase de finanţare a unor televiziuni, precum şi finanţări date unor oameni politici importanţi. Unele dintre fapte au o vechime de până la 11 ani.

Un martor a cărui identitate a fost protejată le-a declarat procurorilor DNA că influenţa lui Chiliman se extindea dincolo de administraţia locală. Ar fi ajuns până la premierul de atunci, actualul preşedinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

„Activitatea lui Vlad Moisescu nu s-a limitat la nivelul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, ci s-a extins şi la Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu, în sensul că exercita acte de trafic de influenţă, determinând angajarea unor funcţionari de rang înalt (secretari de stat sau directori de agenţii şi companii de stat) în funcţii de conducere în ministere, companii, etc., iar în schimbul acestei activităţi pretindea şi primea diverse sume de bani de la aceştia”, arată anchetatorii.

Şi numele lui Crin Antonescu apare în dosarul lui Andrei Chiliman. Unul dintre suspecţi, fostul şef al CJ Prahova şi fost lider al filialei PNL din judeţ, Adrian Semcu, vorbea despre o sumă de bani care a ajuns la şeful liberalilor.

Influenţa lui Andrei Chiliman ajungea chiar şi la televiziuni. Fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu, reţinut în dosarul primarului Chiliman, cerea ca o parte din procentul stabilit drept comision de la firme pentru a obţine contracte cu primăria să fie plătit prin servicii de publicitate la B1 TV şi România TV, iar astfel „îşi asigurau protecţia mediatică”.

Informaţiile au fost prezentate şi comentate în emisiunea Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close