Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv: Cine a montat filmul cu "flagrantul" lui Decebal Traian Remeş la TVR

Subiectiv: Cine a montat filmul cu "flagrantul" lui Decebal Traian Remeş la TVR

Subiectiv: Cine a montat filmul cu "flagrantul" lui Decebal Traian Remeş la TVR
24 Noi 2016   •   20:48

Oana Zamfir și Răzvan Dumitrescu au prezentat, la Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv, de la Antena 3, noi dezvăluiri în scandalul filmului în care fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeș, este prins în flagrant în timp ce ia șpagă de la Ioan Avram Mureșan, în 2007.

Deși fostul director general al TVR, Alexandru Sasu, a dezvăluit recent că Monica Macovei este cea care a adus în TVR celebra casetă cu „flagrantul” lui Decebal Traian Remeş, informație prețioasă, având în vedere că CSM stabilea în 2008 că acea casă a plecat din DNA, un anume Alex Costache îl contrazice.

Acesta susține că el este reporterul TVR care a adus DVD-ul cu pricina în redacție, după ”un telefon primit de la o sursă”.

Alexandru Sassu a confirmat, pentru evz.ro, că imaginile cu presupusa mită ar fi provenit de la sediul Freedom House și că au fost aduse în TVR de către redactorul Alexandru Costache.

”Atunci a fost o anchetă, iar eu am oprit difuzarea părții a doua din acea casetă. La momentul respectiv, ancheta noastră internă a relevat faptul că cel care a dus caseta a fost Alexandru Costache. Imaginile de la intrarea din TVR și de pe holuri au demostrat că cel care a adus caseta a fost redactorul Costache. Aceste probe, coroborate cu drumul făcut de mașina instituției, care avea GPS montat, au demonstrat că redactorul s-a deplasat la sediul Freedom House, unde a intrat și după câteva minute a ieșit. A făcut drumul întors în televiziune, unde a montat caseta pentru știri și din nou a plecat spre sediul Freedom House. Nu știu cu cine a luat legătura acolo. Atunci, am spus asta și celor de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), și procurorului DNA care a investigat evenimentele. Cei de la CSM ne-au cerut brutul casetei, dar TVR nu deținea decât acea copie care a fost și transmisă pe post. Cred, sincer, că deși caseta a fost luată de la sediul unui ONG, redactorul nu putea să intre în posesia ei decât dacă cei din conducere decideau asta. Adică șeful DNA (n.r. - pe atunci Daniel Morar) sau Procurorul General al României (magistrat Laura Codruța Kovesi) ar fi dispus acest lucru”, a declarat Sassu.

Invitat în emisiune, Decebal Traian Remeș remarcă faptul că ”reporterul TVR” de la acea vreme menționează că ”se gândea cum ar fi să pună mâna pe imaginile cu Remeș”, deși scandalul încă nu explodase în presă.

La date de 10 octombrie 2007, TVR 1 a difuzat în jurnalul de la ora 19, o înregistrare video cu momentul în care Decebal Traian Remeș primește de la Ioan Avram Muresan un plic în care procurorii susțin că se aflau 15.000 de euro mită de la omul de afaceri Gheorghe Ciorbă.

 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close