Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv: O ordonanță cu impact devastator, strecurată în secret de Dacian Cioloș în ședința de guvern

Subiectiv: O ordonanță cu impact devastator, strecurată în secret de Dacian Cioloș în ședința de guvern

earhrwte.jpg
Foto: gov.ro
15 Noi 2016   •   21:08

Oana Zamfir și Răzvan Dumitrescu au prezentat, în ediția de marți seară a emisiunii ''Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv'', o nouă dezvăluire uriașă. Este vorba despre o ordonanță de urgență dată în mare secret de Dacian Cioloș, act normativ cu un impact devastator pentru români.

Potrivit informațiilor intrate în posesia celor doi realizatori ai emisiunii ''Subiectiv'', ordonanța de urgență va fi introdusă în ședința de guvern de miercuri.

''Această ordonanță de urgență aduce schimbări majore în domeniul sănătății. Practic, aruncă în aer tot ce înseamnă învățământ, felul în care sunt numiți conducătorii spitalelor'', a spus Oana Zamfir.

Ce este revoltător e faptul că în cazul acestui act normativ lipsește cu desăvârșire dezbaterea publică. De asemenea, lipsesc avizele Ministerului Educației și al Academiei Române.

Profesorul doctor Mircea Beuran a comentat la ''Subiectiv'' schimbările propuse în actul normativ care va fi strecurat în secret în ședința de guvern.

''Eu știu că cele două legi, 95/2006 și legea 1/2011 a Educației, fiind legi organice, nu permit modificări prin OUG. Deci nu ne putem explica care este graba. Dar, probabil că va trebui să stricăm mai mult decât este la ora actuală'', a spus Mircea Beuran. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătății, Valentin Popescu, actul normativ în cauză stabilește reguli clare privind numirea managerilor de spitale.

Acesta a explicat de ce era necesară acum această ordonanță de urgență:

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş Subiectiv
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close