Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv: Comoara neştiută de la Roşia Montană

Subiectiv: Comoara neştiută de la Roşia Montană

Subiectiv: Comoara neştiută de la Roşia Montană
de M.T.    |    18 Sep 2013   •   21:38

În cadrul ediţiei de miercuri a emisiunii "Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv", Răzvan Dumitrescu a prezentat câteva date care arată că, la Roşia Montană, în afară de aur şi argint, se găsesc şi alte metale.

Cu toate acestea, Horea Avram, vicepreşedinte pe probleme de mediu Roşia Montană Gold Corporation, susţine că nu este vorba decât de un zacamânt de aur şi argint.

„La Roşia Montană se găsesc doar aur şi argint. În toată această zonă, noi am făcut foraje pe o reţea de 40 pe 40 de metri, până la adâncimi de 300-350 de metri. De pe fiecare metru de foraj am luat probe, am analizat 47 de elemente, iar aceste probe au fost trimise la trei laboratoare independente din afara României. Experţii independenţi ne spun că la Roşia Montană există aur şi argint, în rest, celelalte metale sunt, în unele cazuri, sub concentraţia normală sub scoarţa terestră sau comparabilă cu concentraţia de metal din scoarţa terestră. Este un zăcământ curat, nu există alte metale”, a explicat Horea Avram.

„Probabil că aceste informaţii se referă la un singur foraj, făcut în anii '70, iar tehnologia de atunci nu se poate compara cu cele 1.100 de foraje făcute de noi pe mai bine d eşapte ani de cercetări geologice”, a mai spus oficialul RMGC.

×
Subiecte în articol: Rosia Montana Subiectiv
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close