Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv: Terenul Ioanei Băsescu, supraevaluat de bancă. "Fie la evaluare cineva a fost filantrop, fie la vânzare cineva a făcut un hatâr cumpărătorului"

Subiectiv: Terenul Ioanei Băsescu, supraevaluat de bancă. "Fie la evaluare cineva a fost filantrop, fie la vânzare cineva a făcut un hatâr cumpărătorului"

Subiectiv: Terenul Ioanei Băsescu, supraevaluat de bancă. "Fie la evaluare cineva a fost filantrop, fie la vânzare cineva a făcut un hatâr cumpărătorului"
15 Noi 2013   •   21:17

Răzvan Dumitrescu a arătat în ediţia de vineri a emisiunii "Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv" că terenul achiziţionat de fiica cea mare a preşedintelui, Ioana Băsescu, a fost supraevaluat de banca de la care s-a împrumutat, în condiţiile în care, în ultima perioadă, băncile subevaluează garanţiile imobiliare pentru a se acoperi în cazul în care creditul nu mai poate fi achitat.

Informaţiile au fost extrase din pagina 8 a contractului de creditare semnat de Ioana Băsescu cu C.E.C Bank.

"Ioana Băsescu a plătit circa un milion 300 de mii de euro pentru acest teren. Atât a plătit ea, efectiv, pentru teren. 300 de mii i-a dat de la ea din gentuţă, un milion - creditul respectiv. Deci, pentru un teren pe care ea a plătit cinci milioane 800 de mii de lei noi, banca îi dă creditul evaluând acelaşi teren la şapte milioane 200 de mii de lei. Deci, cu vreo 25 - 30 la sută mai mult decât valoarea terenului respectiv. Ori toţi ştim că băncile fac invers, subevaluând garanţiile", a explicat şi Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, invitat în emisiune. 

"Având în vedere aceste date, avem două variante", concluzionează Răzvan Dumitrescu. "Fie la evaluare cineva a fost filantrop, fie la vânzare cineva a făcut un hatar cumpărătorului".

Ioana Băsescu a dat publicităţii contractul de vânzare-cumpărare, dar şi contractul de credit pentru terenul agricol din Călăraşi.

×
Subiecte în articol: Subiectiv Ioana Basescu mugur ciuvica
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close