Antena 3 Actualitate Sud-estul României grav afectat de inundaţii

Sud-estul României grav afectat de inundaţii

07 Aug 2007   •   20:00
Sud-estul României grav afectat de inundaţii

În sud-estul României plouă cum nu a mai plouat de 2 ani. În unele localităţi din Dobrogea a turnat în două ore cât ar ploua în mod normal în 3 luni şi chiar peste. La Pecineaga, în Constanţa, 83 de litri pe metru pătrat în o oră şi 40 de minute, dimineaţă când pentru mai multe sate din Constanţa a fost emisă avertizare cod portocaliu de ploi torenţiale. Peste 300 de gospodării din mai multe localităţi din judeţul Constanţa au fost inundate. Cea mai gravă situaţie este în satul Dulceşti, din comuna 23 August, unde viitura a inundat 200 de case.

În Neptun, Costineşti, 23 August şi Tuzla, jandarmii şi pompierii militari au intervenit cu utilaje speciale pentru evacuarea apei din locuinţele oamenilor. Şi în municipiul Constanţa, a plouat torenţial. În numai cîteva minute principalele artere au fost inundate. Canalizările nu au făcut faţă debitului mare de apă, iar gospodăriile constănţenilor s-au inundat.

Ploile se mută spre nord, către Moldova, lăsând în urmă zeci, sute de case inundate în judeţul Constanţa şi îndreptându-se inclusiv spre Suceava unde sunt deja probleme.

Citiţi AVERTIZAREA COD GALBEN A INTRAT ÎN VIGOARE. PLOILE FAC RAVAGII

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close