Antena 3 CNN Actualitate Surpriză la Eurovision România 2019. Ester Peony, marea câștigătare a concursului

Surpriză la Eurovision România 2019. Ester Peony, marea câștigătare a concursului

Surpriză la Eurovision România 2019. Ester Peony, marea câștigătare a concursului
Sursa foto: Foto: Eurovision Romania/ Facebook
17 Feb 2019   •   23:15

EUROVISON ROMANIA 2019 Finala Eurovision România 2019 și-a desemnat câștigătorul, duminică seară. Unul surprinzător! Ester Peony a câștigat Selecția Națională și va reprezenta România la Tel Aviv.  
 

EUROVISON ROMANIA 2019 "Sunt foarte emoționată. Vreau să le transmit tuturor participanților că au fost superbi. Mulțumesc juriului, multumesc România! Ne vedem în Israel!" a spus Ester, după ce a mai interpretat o dată piesa câștigătoare. 

EUROVISON ROMANIA 2019 Ester Peony a fost desemnată câştigătoarea Eurovision România 2019. Pe numele real Ester Alexandra Creţu, cântăreaţa a reuşit să cucerească juriul internaţional cu interpretarea piesei „On a Sunday“ şi, cu 65 de puncte, să le surclaseze astfel pe principalele favorite, Bella Santiago cu „Army of Love“ (50 de puncte) şi Laura Bretan cu „Dear Father“ (48 de puncte) 

EUROVISON ROMANIA 2019 Ester Alexandra Creţu, cunoscută profesional ca Ester Peony, este o cântăreaţă şi compozitoare de origine română. Pasiunea ei pentru muzică a apărut încă din copilărie, pe când locuia cu familia în Montreal, Canada. În 2014, Ester s-a făcut remarcată în mediul online prin înregistrarea unor cover-uri în stil propriu, fapt care i-a adus aprecierea internauţilor, dar şi piatra de temelie către semnarea unui contract cu o casă de discuri din România.

EUROVISON ROMANIA 2019 Un an mai târziu, a debutat pe radio şi TV cu piesa „Sub aripa ta“ (feat. Vescan), care s-a bucurat de succes, clasându-se săptămâni la rând în topurile radiourilor şi posturilor TV de muzică din România. Totodată, începe să concerteze atât solo, cât şi în cadrul unui turneu organizat prin ţară alături de Puya, Vescan, Doddy şi Anastasia. În 2018 lansează primul EP, „Dig It“, unde Ester se numără printre principalii compozitori. Împreună cu Alexandru Şerbu şi Ioana Victoria Badea scrie „On a Sunday“ cu care se încrie în Selecţia Naţională Eurovision 2019. În prezent, Ester lucrează la primul ei album care va fi lansat în 2019.  

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close