Antena 3 CNN Actualitate Suspectul în cazul furtului de un milion de euro, printre cei mai nepricepuţi hoţi din istorie

Suspectul în cazul furtului de un milion de euro, printre cei mai nepricepuţi hoţi din istorie

Suspectul în cazul furtului de un milion de euro, printre cei mai nepricepuţi hoţi din istorie
26 Ian 2011   •   20:20

Furtul secolului din România este trecut în palmaresul celui mai nepriceput hoţ. Băiatul de 16 ani din Ploieşti, prins marţi de poliţişti, n-are nici măcar buletin, dar a ţinut în mână o valiză cu peste un milion de euro. Nu i-a trecut prin cap nici măcar să-i numere, s-a ascuns câteva zile prin Prahova şi a fost, la rândul lui, tâlhărit. S-a întors acasă să vadă dacă i-a simţit cineva lipsa şi a intrat, fără probleme, pe mâna Poliţiei.

Are 16 ani. Pare un adolescent dezorientat, dar e un hoţ cu palmares. Lipsit de strategie însă. Săptămâna trecută a dat spargerea vieţii lui. A furat un milion de euro dintr-o casă nelocuită şi n-a ştiut ce să facă mai departe. Banii nu i-a numărat, aşa că habar n-a avut ce captură a avut în mâna. Şi a fost lăsat baltă de complicele lui, un tânăr de 22 de ani.

Câteva zile s-a ascus pe la pensiunile din zonă, după care s-a gândit să dea o fugă pe acasă. Greşeală. Acolo îl aşteptau poliţiştii. Uşor de anticipat pentru oricine, o surpriză majoră pentru jefuitorul amator. El voia doar să ştie dacă e căutat şi avea de gând să fugă din ţară.

 


Puzzle-ul jafului de la Ploieşti a fost lămurit rapid. Băiatul, împreună cu prietenul lui, au furat un geamanatn burduşit cu peste un milion de euro. Spune că au mai împărţit banii cu alţi doi complici, care au dispărut însă fără urmă. El a stat ascuns până marţi, dar - culmea ghinionului - a fost jefuit la rândul lui. O pierdere nesemnificativă totuşi - doar 10.000 de euro. Nici noul hoţ n-a avut mai mult noroc. A fost capturat de poliţişti la Vama Nădlac, chiar în momentul în care voia să plece din ţară. În vacanţă, cu soţia şi un cuplu de prieteni, că doar avea bani de cheltuit.

Asupra lui au fost găsiţi aproximativ 120.000 de euro, bani pe care îi avea într-o pungă din plastic. Alţi bani fuseseră deja recuperaţi dintr-o ascunzătoare de ocazie. Sub tencuială, în peretele casei, bancnotele stăteau îngrămădite într-o căciulă.

Prietenul complice este căutat în continuare. Şi mama lui a fost chemată azi la audieri. Tragem linia şi rezumăm. Până acum poliţiştii au recuperat doar 200.000 de euro din milionul dispărut. Un suspect a fost reţinut, cel care l-a jefuit pe el a fost arestat şi ceilalţi trei complici sunt căutaţi în continuare.

×
Subiecte în articol: hot furt Ploiești
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close