Antena 3 CNN Actualitate Sute de angajaţi ai Electroputere Craiova au fost disponibilizaţi

Sute de angajaţi ai Electroputere Craiova au fost disponibilizaţi

Sute de angajaţi ai Electroputere Craiova au fost disponibilizaţi
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Oct 2010   •   23:15

Peste 350 de angajaţi ai Electroputere Craiova au fost disponibilizaţi. Uzina nu mai are comenzi, din cauza crizei economice, iar ANAF ameninţă să pună sechestru pe bunurile fabricii, dacă nu se plătesc datoriile restanţe la bugetul de stat, în valoare de peste 30 de milioane de euro. Conducerea uzinei va continua disponibilizările, dacă nu va putea obţine contracte.

Electroputere Craiova a trimis în şomaj sute de oameni, cei mai mulţi aflaţi aproape de vârsta pensionării. Disponibilizaţii vor primi 8 salarii compensatorii, însă oamenii spun că banii sunt puţini, din cauza salariilor foarte mici. Oamenii sunt convinşi că nu-şi vor găsi de lucru.

În total, în fabrică mai rămân acum 1.750 de angajaţi. Cei care au scăpat de acest val de disponibilizări nu sunt însă deloc optimişti. Liderii de sindicat spun ca fabrica a ajuns aici din cauza lipsei de comenzi.

 

Electroputere este ameninţată cu sechestrul de către ANAF, pentru o datorie la buget de peste 30 de milioane de euro. Societatea va vinde un teren de 10 hectare de teren, pentru a-şi plăti datoriile către buget.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: concediere uzina
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close