Antena 3 CNN Actualitate Sute de bugetari au protestat în faţa Guvernului, pentru a doua zi consecutiv (VIDEO)

Sute de bugetari au protestat în faţa Guvernului, pentru a doua zi consecutiv (VIDEO)

Sute de bugetari au protestat în faţa Guvernului, pentru a doua zi consecutiv (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Sep 2010   •   08:13

Pentru a doua zi consecutiv, Piaţa Victoriei a fost ocupată de sindicalişti protestatari. Este drept că mitingul nu a avut amploarea celui de ieri, când s-au adunat în jur de 10.000 de oameni, dar a fost la fel de zgomotos. Profesori, funcţionari şi asistenţi sociali au scandat lozinci împotriva guvernanţilor. Oamenii se plâng că trăiesc în mare sărăcie.

Sute de protestatari au venit în Piaţa Victoriei cu covrigi în mână. Angajaţii din asistenţă socială, educaţie şi sănătate au strigat că nu mai pot trăi în sărăcie. Oamenii sunt nemulţumiţi de măsurile de austeritate, anunţate de guvernul Boc, mai ales de tăierile salariale şi de valul de disponibilizări, care a afectat sectorul bugetar.

Liderii de sindicat i-au îndemnat pe toţi protestatarii, fie ei bugetari, ori angajaţi în mediul privat, la solidaritate.

Protestele organizate de Cartel Alfa vor continua şi vineri, când în Piaţa Victoriei sunt aşteptaţi bugetarii din sectorul economic, poliţiştii şi angajaţii din sistemul penitenciar. Luni, va fi rândul celor din administraţie şi chimie să-şi strige nemulţumirile în stradă.

În cele trei zile în care sindicaliştii "Cartel Alfa" protestează la sediul Guvernului, circulaţia rutieră este restricţionată pe banda 1 de pe Şoseaua Kiseleff, pe tronsonul dintre strada Arh. Ion Mincu şi Piaţa Victoriei, între orele 10:00 şi 18:00.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close