x close

Sute de mii de pui vii, puşi sub sechestru într-un caz de evaziune

de A.B.    |    24 Iun 2015   •   18:35
Sute de mii de pui vii, puşi sub sechestru într-un caz de evaziune 816
 Aproximativ 150.000 de pui vii au fost puşi sub sechestru de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice. Asta după ce au făcut 13 percheziţii organizate în cinci judeţe, într-un dosar de evaziune, potrivit Poliţiei Române.

"În urma celor 13 percheziţii domiciliare desfăşurate de poliţişti, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pe raza judeţelor Prahova, Tulcea, Suceava, Dolj şi Timiş, au fost găsiţi aproximativ 150.000 de pui vii, pentru care persoanele bănuite nu deţineau documente justificative şi care se pare că ar fi provenit din achiziţii efectuate în spaţiul intracomunitar", a anunţat Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii au ridicat şi documente contabile şi de contabilitate dublă, CD-uri şi unităţi centrale de computer care ar fi fost folosite pentru a ţine evidenţa operaţiunilor comerciale desfăşurate şi a încasărilor. Conform polişiştilor, cei şase suspecţi ar fi vândut pui vii şi furaje, fără a înregistra în evidenţele contabile ale societăţilor administrate toate operaţiunile comerciale efectuate şi sumele încasate. Prejudiciul adus statului, doar în perioada mai - iunie 2015, a fost calculat la aproximativ 40.000 de lei.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati