Antena 3 CNN Actualitate Sute de păsări exotice în Bucureşti. Lebede negre şi raţe mandarin, pe lacurile din Capitală (VIDEO)

Sute de păsări exotice în Bucureşti. Lebede negre şi raţe mandarin, pe lacurile din Capitală (VIDEO)

Sute de păsări exotice în Bucureşti. Lebede negre şi raţe mandarin, pe lacurile din Capitală (VIDEO)
19 Iun 2009   •   20:37

Bucureştiul s-a îmbogăţit cu 500 de păsări exotice. Păunii, lebedele negre, raţele mandarin şi gâştele călifar sunt deja pe lacurile Cişmigiu, Herăstru şi Bordei. Şi sunt doar câteva dintre speciile pe care Administraţia de Lacuri vrea să le adapteze la condiţiile de climă din Bucureşti. În total 14 specii de păsări exotice costă 140.000 euro.

În apa din Cişmigiu înoată deja primele păsări exotice. Au la dispoziţie un lac, o cascadă artificială şi o insulă pe care să se poată odihni. Lebedele negre sunt originare din Australia, sunt ocrotite de lege, iar o singură pereche costă 1.000 de euro.

Deloc timide, gâştele călifar, lebedele negre şi raţele mandarin s-au obişnuit deja cu condiţiile din parc şi cu sutele de vizitatori care vin să le vadă şi să le fotografiezie zilnic.

Gâştele călifar fac parte dintr-o specie la fel de rară, vin din estul Asiei, tocmai din Mongolia şi o singură pereche costă 800 de euro. Pentru că nu sunt păsări obişnuite, lebedele negre, raţele mandarin şi gâştele imperiale trebuie să fie tratate regeşte, de îngrijitori şcoliţi special.

Cele 500 de păsări vor fi ?cazate? pe patru lacuri: Herăstrău, Cişmigiu, Bordei şi Carol. ?Vor fi puse panouri informatice, se vor amenja toate zonele, astfel încât să se poată citi şi informaţiile despre aceste păsări?, a declarat Radu Popa, directorul ALPAB.

Pentru ca păsările să nu mai fie hrănite cu gumă de mestecat, ca acum doi ani, copiii vor primi gratuit mâncare de la îngrijitori. ?Noi le puem la dispoziţie hrana cu care le hrănim noi şi copii au posibilitatea să se joace cu păsările?, a spus Radu Popa.

Cele mai multe dintre păsări sunt raţele mandarin - 32 de perechi şi 50 de lebedele negre. Până la sfârşitul verii, vor mai fi aduse păuni albi şi arlechin, gâşte de nil şi raţe caroline.



Observator

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close