Antena 3 CNN Actualitate Sute de români, adunaţi la Mănăstirea Sfânta Maria pentru a-l veghea pe părintele Arsenie Papacioc

Sute de români, adunaţi la Mănăstirea Sfânta Maria pentru a-l veghea pe părintele Arsenie Papacioc

Sute de români, adunaţi la Mănăstirea Sfânta Maria pentru a-l veghea pe părintele Arsenie Papacioc
Sursa foto: Foto: Intact Images
20 Iul 2011   •   23:18

Sute de oameni din toată ţara s-au strâns la Mănăstirea Sfânta Maria din Techirghiol ca să-l vegheze pe părintele Arsenie Papacioc, unul dintre cei mai mari duhovnici ai românilor.

Pentru toţi cei care se vor despărţi mâine de cel supranumit patriarhul iubirii, singura mângâiere este că şi de acolo, de Sus, părintele le va alina prin rugăciune, sufletele. Tineri sau bătrâni, săraci sau bogaţi, pentru toţi părintele Papacioc a fost cel care le-a sădit în suflet iubirea de semeni şi de Dumnezeu.

Pentru fiicele lui duhovniceşti, măicuţele de la mănăstirea de la Techirghiol, pe care le-a păstorit mai bine de trei, decenii despărţirea este şi mai grea.

Şi-au luat la revedere de la părinte şi preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa, Maria.

 


Părintele Papacioc va fi înmormântat mâine, la ora 13.00 în curtea mănăstirii din Techirghiol, acolo unde şi-a dorit să rămână. La slujbă este aşteptat şi Preafericitul Patriarh Daniel, iar liturghia va fi oficiată de Mitropolitul Moldovei, arhiepiscopul Dunării de Jos si Inaltpreasfintitul Teodosie al Tomisului.

Duhovnicul tuturor românilor va fi îngropat lângă fântâna Sfântului Pantelimon, din care izvorăşte o apă binefăcătoare.



 

×
Subiecte în articol: înmormântare
Parteneri
Sursa infectării în cazul marelui actor Florin Piersic
x close