Antena 3 CNN Actualitate Tabăra cu salmonella de la Năvodari va fi închisă

Tabăra cu salmonella de la Năvodari va fi închisă

Tabăra cu salmonella de la Năvodari va fi închisă
10 Iul 2007   •   16:27
UPDATE: Autorităţile sanitare constănţene au confirmat că încă 16 dintre persoanele internate la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa au fost infestate cu salmonella. Tabăra de la Năvodari, care a provocat internarea în Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa a aproximativ 90 de persoane, va fi închisă. Aşa vor autorităţile sanitare. Rămâne ca şi conducerea taberei să accepte cerinţa autorităţilor. În tabără sunt acum peste 700 de copii. Ce se va întâmpla cu ei încă rămâne neclar. Un lucru este cert, copiii vor înnopta în tabără. Tabăra va fi închisă pentru restul verii, iar copiii care au plătit deja bilete vor fi trimişi în alte zone.

Sunt confirmate 28 de cazuri. Inspectorii de la Ministerul Sănătăţii, de la Direcţia de sănătate Constanţa şi de la Departamentul de Control al Guvernului încearcă în continuare să afle ce s-a întâmplat.

Febră, dureri abdominale, diaree acută şi vărsături - acestea sunt primele semne care ne pot indica o îmbolnăvire cu salmonella. Boala poate fi fatală dacă nu este diagnosticată la timp, în special în cazul bebeluşilor şi al bătrânilor.

Ea apare destul de frecvent în lunile de vară. Modul de manifestare este acelaşi la copii şi la adulţi, dar importantă este severitatea cu care se manifestă boala. Copiii şi bătrânii se pot deshidrata însă mai repede şi la aceste categorii apar de obicei complicaţiile. Doctorul Adrian Streinu Cercel este de părere că nu vor apărea probleme mari cu copiii îmbolnăviţi la Năvodari, pentru că au fost trataţi imediat la spital.

25 pacienţi provenind din Tabăra de la Năvodari au fost externaţi, marţi, din Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, în condiţiile în care în ultimele ore nu s-a mai înregistrat nicio nouă internare. Părinţii au anunţat că vor da conducerea taberei în judecată.

Tot scandalul a început duminică dimineaţă, când 30 de copii au ajuns la spital în urma unei toxiinfecţii alimentare. Cantina taberei de la Năvodari este închisă încă de luni seară.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close