Antena 3 CNN Actualitate Talentul nu ţine de foame dar hrăneşte vise. O româncă de 13 ani, talentată la pian, a impresionat o lume întreagă cu povestea ei

Talentul nu ţine de foame dar hrăneşte vise. O româncă de 13 ani, talentată la pian, a impresionat o lume întreagă cu povestea ei

Talentul nu ţine de foame dar hrăneşte vise. O româncă de 13 ani, talentată la pian, a impresionat o lume întreagă cu povestea ei
Sursa foto: Foto: Antena 3
01 Mar 2012   •   13:21

O româncă de numai 13 ani din Italia a impresionat o lume întreagă cu povestea ei. Denisa Curtaşu cântă foarte frumos la pian. Talentul şi visul de a deveni o pianistă apreciată cer însă sacrificii. Astfel, fata şi rudele ei trăiesc în sărăcie şi au nevoie de ajutorul semenilor lor pentru ca fata să-şi continue studiile şi pentru a supravieţui. Mai ales acum, când riscă să ajungă pe drumuri.

Fata are numai 13 ani, însă a fost nevoită să se maturizeze înainte de vreme. Mama a părăsit-o când avea 3 ani, iar Denisa, originară din Târgovişte, a rămas în grija tatălui, care are un handicap locomotor.

În clasa întâi a descoperit pianul, iar talentul fetei nu a fost trecut cu vederea. În 2008, în urma unui concurs de pian în Italia, Denisa a primit invitaţia de a-şi continua studiile în Peninsulă, iar fata s-a mutat cu tatăl ei în Italia.

A intrat cu nota zece la Conservatorul din Potenza, întrecându-i pe mulţi dintre colegii ei care erau mai mari ca vârstă. Denisa avea 11 atunci. Apoi, s-a mutat la Conservatorul din Florenţa.

Însă talentul nu a scăpat-o pe fată de răutăţile colegilor. Aceştia făceau des remarci răutăcioase legate de hainele Denisei, întrebând-o dacă se îmbracă de la gunoi. Alteori, râdeau de ea pentru simplul fapt că era din România.

Denisa locuieşte împreună cu tatăl său, bunica şi mătuşa într-un apartament mic. Familia are un venit lunar de 350 de euro. Banii nu le ajung pentru toate cheltuielile, pentru manuale şcolare şi taxa de la conservator fiind nevoie de peste o mie de euro, la care se adaugă şi chiria de 700 de euro.

Din cauza situaţiei financiare precare, chiria nu a mai fost plătită de câteva luni, iar acum Denisa şi rudele ei sunt ameninţate că vor fi ajunge în stradă.

Denisa nu se plânge însă, chiar dacă nu de puţine ori mănâncă o singură dată pe zi şi nu-şi permite să ajungă tot timpul la Conservator, biletul de 12 euro fiind prea scump. Îşi urmează însă cu tenacitate visul de a ajunge o mare pianistă.




×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close