Antena 3 CNN Actualitate Tânăr internat la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Bălăceanca, în comă după ce a fost bătut de alt pacient

Tânăr internat la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Bălăceanca, în comă după ce a fost bătut de alt pacient

Tânăr internat la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Bălăceanca, în comă după ce a fost bătut de alt pacient
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Iun 2015   •   07:16

Un tânăr internat la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Bălăceanca a fost bătut şi lăsat să zacă într-o baltă de sânge. Abia două ore mai târziu a ajuns la urgenţă, iar acum e în comă. Medicii spun că nu sunt şanse de supravieţuire.

Bărbatul era internat în acelaşi pat cu un individ periculos, la izolare, iar acesta l-a snopit în bătaie. Nu i-a păsat nimănui de el pentru că e doar un pacient cu retard mintal, unul dintre cei 200 aflaţi la spitalul de psihiatrie.

Tânărul a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost desfigurat de un alt pacient cu probleme psihice şi extrem de violent. S-a întâmplat de Rusalii, la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Bălăceanca.

Directorul centrului le-a spus jurnaliştilor că nu era în instituţie atunci când s-a petrecut incidentul. Îşi luase liber.

Tânărul le-a spus celor apropiaţi că e bătut şi de angajaţi, şi de pacienţii periculoşi. Mărturie stau fotografiile pe care familia le-a făcut în ultimii trei ani, de când George e internat la psihiatrie.

Cu lacrimi în ochi, sora tânărului abuzat vrea să afle adevărul.

Din lipsă de oameni, dar probabil şi din neglijenţă, tânărul bătut e acum în stare critică. La Centrul Bălăceanca, însă, nimeni nu se simte vinovat.

Poliţiştii au deschis un dosar penal şi încearcă să afle acum cine e vinovat.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close