Antena 3 Actualitate O tânără din Timiş şi-a denunţat tatăl pentru incest şi viol, abia după ce a rămas însărcinată cu el

O tânără din Timiş şi-a denunţat tatăl pentru incest şi viol, abia după ce a rămas însărcinată cu el

de Claudia Popovici    |    05 Noi 2020   •   22:50
O tânără din Timiş şi-a denunţat tatăl pentru incest şi viol, abia după ce a rămas însărcinată cu el
Sursa foto: Foto: Pixabay

Tânăra a hotărât să facă plângere la poliţie, după ce ani la rând ar fi fost violată de tată, în casa părintească şi cu ştirea mamei sale. Din relaţia cu tatăl ei a rezultat o fetiţă pe care individul a ameninţat că o va ucide dacă tânăra va pleca de acasă. Individul e judecat pentru viol şi incest.

Calvarul tinerei a început în 2010, în casa părintească din Bistriţa Năsăud. Mama fetei a plecat pentru o perioadă de acasă, lăsând fata în vârstă de 13 ani în grija individului, care a început să o violeze.

Fata de 13 ani a rămas imediat însărcinată cu tatăl ei

"Deoarece a simţit copilul mişcând (...) a fost dusă de tatăl său, la o clinică, la un control ginecologic, moment în care s-a stabilit că era însărcinată, iar sarcina era prea avansată fiind nevoită să păstreze copilul”, se arată în rechizitoriu, citat de adevărul.ro

"Să taci, că facem familia de ruşine“

Copila a povestit anchetatorilor că tatăl i-ar fi cerut să nu spună nimănui despre raporturile sexuale pe care le-au avut împreună, întrucât ar face de ruşine întreaga familie. Individul i-ar fi propus o altă justificare a sarcinii.

"În mai 2011, adolescenta a născut o fetiţă. Pe certificatul de naştere, în dreptul numelui tatălui nefiind trecută nicio persoană”, se mai arată în rechizitoriu.

După ce a născut, copila a locuit în continuare în casa părintească alături de individ. Ulterior, mama fetei abuzate s-a reîntros şi ea în căminul conjugal alături de alţi doi copii minori", spun procurorii.

Calvarul fetei nu a încetat. Tatăl a continuat să întreţină relaţii sexuale cu fiica lui până după împlinirea vârstei de 18 ani. Mai exact, până în anul 2017.

 "Persoana vătămată a mai precizat că şi-a început viaţa sexuală normală cu un alt bărbat în jurul vârstei de 17 ani, iar la aproximativ 21 de ani a plecat din localitatea Bistriţa în mun. Cluj-Napoca, iar apoi în mun. Timişoara, lăsânduşi copilul cu tatăl său, care este în acelaşi timp şi tatăl persoanei vătămate", se mai arată în considerentele încheierii penale citate.

 În decembrie 2018, tânăra a devenit mama pentru a doua oară. A născut o fetiţă din relaţia de concubinaj pe care o începuse cu un alt bărbat.

Tot în 2018, tânăra a decis să pună capăt situaţiei şi şi-a denunţat tatăl acuzăndu-l de incest şi viol în formă continuată, după ce acesta a ameninţat că îi va ucide fetiţa dacă nu se întoarce acasă. Din fericire, tânăra a reuşi să-şi ia fetiţa de la tată, iar cercetările au continuat.   

Potrivit anchetatorilor, individul a recunoscut că în anul 2010 a început să întreţină relaţii sexuale cu fata, în timp ce se aflau în Bistriţa.

El a mai precizat că raporturile sexuale aveau loc la intervale de trei săptămâni, o lună, două luni, trei luni sau chiar o jumătate de an, iar în total, în perioada 2010-2017, între cei doi au avut loc aproximativ 20 de astfel de raporturi sexuale, dar că acestea ar fi fost consimţite de fată. Mama fetei a ştiut de relaţia celor doi, încă de la început

Mama tinerei a motivat gestul individului spunând că, de fapt, el nu credea că fata era cu adevărat fiica lui

În 2019, individul a ajuns în instanţă pentru viol şi incest. El a fost judecat în stare de arest. Nemulţumit de măsura dispusă în cazul său, bărbatul a făcut constestaţie.

În ianuarie 2020 Tribunalul Timiş i-a respins contestaţia pe motiv că lăsarea acestuia în libertate ar prezenta un pericol pentru ordinea publică

"S-a apreciat că în cauză există probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul ar fi săvârşit fapta pentru care este cercetat, respectiv infracţiunea de act sexual cu un minor şi incest în formă continuată, fiind incident cazul de arestare preventivă de la art. 223 alin. 2 CPP, apreciind că lăsarea acestuia în libertate ar prezenta un pericol pentru ordinea publică având în vedere gravitatea acuzaţiilor, respectiv din anul 2010 până în anul 2014 acesta a întreţinut relaţii sexuale cu fiica sa înainte ca aceasta să împlinească 15 ani, dând naştere unui copil, întreţinând şi ulterior raporturi sexuale consimţite cu aceasta (...)", se mai arată în rechizitoriu.

Individul a fost arestat preventiv

"Astfel, apreciază că măsura arestului preventiv este singura proporţională cu natura şi gravitatea acuzaţiilor arătând că dincolo de interesul inculpatului, primează interesul general al societăţii", au arătat procurorii.

Procesul pentru viol şi incest e în desfăşurare.

 

 

×
Subiecte în articol: incest fata violata

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close