Antena 3 CNN Actualitate O tânără de 32 de ani din Vâlcea s-a ales cu pareză facială după ce s-a vaccinat

O tânără de 32 de ani din Vâlcea s-a ales cu pareză facială după ce s-a vaccinat

Un medic din Vâlcea a ajuns la spital cu pareză facială după ce a primit a doua doză a vaccinului împotriva COVID-19. Reacțiile adverse au apărut la aproximativ zece minute după injectarea serului. Doctoriței i-a crescut tensiunea și a avut frisoane. Astfel, a fost transportată cu ambulanța la Unitatea de primiri urgențe a Spitalului din Râmnicu Vâlcea.

O tânără de 32 de ani din Vâlcea s-a ales cu pareză facială după ce s-a vaccinat
Sursa foto: pexels
de Gabriel Dano    |    04 Feb 2021   •   20:53

A doua zi după rapel i-au apărut și contracții convulsive ale mușchilor. Acum femeia este internată în Capitală pentru investigații amănunțite, iar starea ei este stabilă.

"Pareza facială este descrisă ca reacție la vaccin, ca adenopatiile", a spus Claudia Capp, medic coordonator al centrului de vaccinare.

Medicul are 32 de ani și nu a avut reacții după prima doză. Pe 28 ianuarie a revenit la centrul de imunizare amenajat la Spitalul nr. 2 din Vâlcea pentru rapel. Serul i-a fost injectat chiar de către coordonatoarea centrului.

"S-a prezentat la vaccinare, s-a întocmit fișa, temperatura o avea normală și s-a efectual vaccinul. La aproximativ 10-15 minute a apărut o tahicardie, o tensiune de 150 cu 90 și, la un moment dat, frisoane", a mai spus dr. Claudia Capp.

Colegii săi de la Urgențe au îngrijit-o câteva ore, iar când doctorița și-a revenit a plecat. A doua zi s-a întors cu contracții ale mușchilor la mâini. Pentru că simptomele erau specifice unor boli neurologice medicii i-au făcut două examene RMN și o puncție în coloană.

×
Subiecte în articol: vaccinare efecte adverse
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close