Antena 3 CNN Actualitate Ţara în care se înregistrează un viol la fiecare 40 de minute

Ţara în care se înregistrează un viol la fiecare 40 de minute

Ţara în care se înregistrează un viol la fiecare 40 de minute
11 Aug 2015   •   21:16

33 de violuri sunt declarate zilnic în Franţa, cu alte cuvinte unul la fiecare circa 40 de minute, scrie Le Figaro, citat de rfi.ro.

In ultimii 5 ani violurile denunţate la autorităţi, plângerile depuse deci la poliţie, au crescut cu 18 la sută. De la circa 10.800 de fapte comise în 2010 s-a ajuns la circa 12.800 în 2014. Si mai îngrijorător, violurile asupra minorilor au crescut în aceaşi perioadă cu 20 de procente.

Nu e vorba aici decât de afacerile semnalate autorităţilor şi transmise parchetului, cu alte cuvinte nu vorbim decât despre « partea vizibilă a icebergului » cum scrie Le Figaro. Zona gris rămâne importantă, cei care efectuează anchetele de mare amploare în Franţa în rândul victimelor afirmă că rata plângerilor depuse pentru viol este sub 10 la sută din realitate.

Un procuror interogat de Le Figaro spune că « în majoritatea cazurilor de viol, actul criminal este comis de cineva din cadrul familial ». Printre cauzele care pot explica fenomenul violurilor comise de tineri, acelaşi procuror arată cu degetul « alcoolizarea masivă a tinerilor şi consumul de droguri la petreceri dar şi influenţa pornografiei în liber acces pe internet ». In opinia sa, « nu e vorba să facem morală ci să înţelegem ce a facilitat trecerea la act ».

Un alt magistrat explică multiplicarea violurilor comise de minori asupra minorelor prin « lipsa de respect tot mai mare a băieţilor faţă de fete în mediul scolar ». Din păcate, omerta, legea tăcerii, e mai departe atotputernică în aceste cazuri, lucru care explică şi de ce multe afaceri sunt abandonate de justiţie.


×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close