Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu a descoperit că în România se face contrabandă cu pâine

Tăriceanu a descoperit că în România se face contrabandă cu pâine

Tăriceanu a descoperit că în România se face contrabandă cu pâine
30 Iul 2007   •   13:03

Seceta din acest an ar putea afecta preţul pâinii, crede primul ministru Călin Popescu Tăriceanu. Premierul a efectuat o vizită la o fabrică de pâine din Bucureşti unde a discutat cu producătorii despre evaziunea fiscală din sectorul de panificaţie. Premierul a declarat că statisticile arată faptul că un român consumă anual 24 de kilograme de pâine,în timp ce consumul real este de cinci ori mai mare, ştiut fiind faptul că românii sunt mari consumatori de pâine.

Pentru a micşora evaziunea fiscală, ANAF va demara o serie de controale în sectorul producătorilor de pâine. Tăriceanu a spus că va solicita ministerului de Finanţe să ia măsuri de sancţionare exemplară pentru reducerea evaziunii.

În privinţa reducerii TVA-ului, premierul este destul de reticent şi a precizat că dacă acest lucru se va întâmpla ar trebui să aibă ca rezultat menţinerea preţului actual al pâinii. Tăriceanu a precizat că nu se va reveni la controlarea preţului a diverselor alimente, ca înainte de 1989, deoarece suntem o ţară capitalistă şi ?am fi de râsul Europei?.

Anca Bundaru, Antena3.ro

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close