Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu cere anchetă în cazul incidentelor dintre militanţii anti-NATO şi poliţie

Tăriceanu cere anchetă în cazul incidentelor dintre militanţii anti-NATO şi poliţie

Tăriceanu cere anchetă în cazul incidentelor dintre militanţii anti-NATO şi poliţie
04 Apr 2008   •   18:56
UPDATE: Proteste în Capitală, după terminarea summitului. Aproximativ 20 de activişti antiglobalizare s-au strâns în faţa Ambasadei Cehiei din Bucureşti, pentru a condamna acordul statului ceh privind amplasarea unor elemente ale scutului antirachetă pe teritoriul său. Protestatarii, care nu au autorizaţie de miting, au plecat de la hala din Timpuri Noi. Între timp, premierul Călin Popescu Tăriceanu a solicitat o anchetă în cazul incidentelor care au avut loc acum două zile, pe platforma foste fabrici din Capitală. Jandarmii au ridicat atunci 46 de militanţi anti-NATO, pe care i-au dus la secţia de poliţie.

Protestatarii închiriaseră spaţiul din Fabrica Timpuri Noi pentru două săptămâni. Unii dintre militanţii care au fost ridicaţi de forţele de ordine au reclamat că au fost agresaţi de poliţişti. Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut ministrului de Interne să verifice modul în care forţele de ordine au acţionat în acest caz.

Militanţii anti-NATO au pornit joi, într-un marş de protest, spre Institutul Naţional de Medicină Legală ?Mina Minovici?, unde susţineau că se află colegi de-ai lor care ar fi fost agresaţi miercuri de forţele de ordine. Ajunşi la INML, doi dintre tinerii protestatari au solicitat certificate medico-legale, plătind consultaţiile ca orice persoană care solicită astfel de servicii. Directorul medical al institutului, conf.dr. Cristian Curcă, a declarat că certificatele acestora vor fi eliberate în decurs de o săptămână. Tânăra care a solicitat consultul medico-legal este cea care a ajuns miercuri la Spitalul ?Sfântul Pantelimon? cu entorsă, iar băiatul este Gheorghe Zugravu din Republica Moldova, care a fost anchetat la Secţia 12 de Poliţie.

Cei doi tineri au fost însoţiţi la INML de aproximativ alţi 100 de militanţi anti-NATO. Aceştia au mărşăluit pe trotuar, dar şi pe stradă, îngreunând circulaţia. Ei au purtat asupra lor două steaguri cu mesaje anti-NATO, în română şi engleză: ?Ne-aţi zdrobit oasele, dar nu şi ideile / NATO out of Bucharest? şi ?Stop the war, stop NATO?. Conform purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, grupul nu a fost însoţit de Poliţie, pentru că deplasarea acestora nu este considerată marş, ci ?deplasarea unor cetăţeni pe trotuar?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close