Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu: Fuhrer înseamnă “conducător”, “lider” sau “ghid”. Voi contesta amenda CNCD

Tăriceanu: Fuhrer înseamnă “conducător”, “lider” sau “ghid”. Voi contesta amenda CNCD

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri va contesta în instanță decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, care l-a amendat cu 2000 de lei după ce a folosit cuvântul „Fuhrer” la adresa lui Klaus Iohannis.

Tăriceanu: Fuhrer înseamnă “conducător”, “lider” sau “ghid”. Voi contesta amenda CNCD
Sursa foto: Antena 3
27 Mai 2020   •   17:41

”Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a hotărât să mă amendeze pentru că utilizarea termenului “Fuhrer” la adresa dlui Klaus Werner Iohannis ar reprezenta o faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate. Nu o să intru în polemică cu CNCD-ul pentru a nu cădea în omniprezenta capcană de a critica o instituție când nu ne convine o decizie și de a o lăuda când decizia ne este favorabilă. Este dreptul lor conferit de lege să judece. Cum este dreptul meu conferit de aceeași lege să contest decizia lor în instanța de judecată. Și voi face acest lucru. Cred că le-ar fi fost mai ușor să ia o decizie corectă dacă s-ar fi uitat în orice traducere din limba germană și ar fi văzut care este înțelesul termenului “Fuhrer”. Și Wikipedia și alte site-uri de traducere sunt de acord că acest termen înseamnă “conducător”, “lider” sau “ghid”. Ca să nu mai spunem că atenționarea mea către dl Iohannis a fost: “să o lase mai ușor cu amenințările că nu e Fuhrer ci, încă, Președintele României”. Nu pune o anatemă dlui Iohannis, ci îl avertizează că a luat-o pe o pantă greșită”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El precizează că va contesta în instanță decizia CNCD.

”O să mă duc în fața instanței să mă lupt cu această decizie nu pentru mine, ci pentru cei 20% dintre români cărora le pasă de drepturile lor chiar și în pandemii și în crize. Întâi ne-am pierdut libertatea de mișcare, apoi ne-am pierdut libertatea de a ne întâlni în grupuri mai mari de trei. Acum suntem pe cale să ne pierdem și libertatea de cuvânt. Ce ne mai rămâne? Să mergem la muncă, să plătim taxe pe care Iohannis și “Guvernul Meu” să le sifoneze către pușculițele lor politice? Nu, mulțumesc”, a conchis liderul ALDE.

Călin Popescu Tăriceanu a fost amendat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) după ce a folosit cuvântul „Fuhrer” la adresa lui Klaus Iohannis. Liderul ALDE a fost sancţionat cu 2.000 lei.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Calin Popescu Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close