Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu: Macovei pozează în ?simbolul binelui?

Tăriceanu: Macovei pozează în ?simbolul binelui?

Tăriceanu: Macovei pozează în ?simbolul binelui?
14 Mar 2007   •   23:47

Cu toate că în Senat a susţinut adoptarea legii A.N.I., favorita ministrului Justiţiei, în şedinţa de Guvern, premierul a avut o altercaţie cu Monica Macovei. Tăriceanu i-a recomandat ministrului să nu mai pozeze în ?simbolul binelui?, în contextul în care aceasta şi secretarul guvernului, Radu Stroe, au avut un schimb de replici privind o serie de ordonanţe aprobate în Executiv. Premierul i-ar fi atras atenţia Monicăi Macovei ?să nu mai împartă lucrurile în alb şi negru, în buni şi răi, ea fiind simbolul binelui şi alţii fiind simbolul răului?.

Surse guvernamentale citate de Rompres au declarat că primul-ministru a făcut aceste remarce în contextul replicii pe care Radu Stroe i-a dat-o Monicăi Macovei la acuzaţiile publice aduse marţi secretariatului Guvernului. Potrivit Monicăi Macovei, unele ordonanţe de guvern, precum OPSPI sau cea privind amânarea alegerilor, au fost publicate în Monitorul Oficial altfel decât au fost aprobate în guvern.

Discuţia a durat aproximativ cinci minute, timp în care Radu Stroe i-a întrebat pe miniştrii din Cabinet dacă au constatat o astfel de situaţie precum cea reclamată de Monica Macovei. Potrivit sursei citate, niciun ministru, inclusiv cei ai PD, nu au reclamat vreo astfel de situaţie.

Stroe a explicat în şedinţa de guvern că, dacă existe diferenţe în vreun act normativ, ele nu sunt reprezentate decât de erori materiale sau în urma discuţiilor pe care premierul le poartă cu miniştri. Ceea ce este convenit între şeful Executivului şi miniştri, ar fi spus Stroe, este pe deplin legal.

Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close