Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu, mesaj inedit pentru tinerii din ALDE: „Nu vă abandonaţi profesia pentru politică”

Tăriceanu, mesaj inedit pentru tinerii din ALDE: „Nu vă abandonaţi profesia pentru politică”

Fostul președinte al Senatului Călin Popescu Tăriceanu i-a îndemnat pe tinerii participanți la Şcoala de Iarnă a TLDE, de la Braşov, să nu devină doar politicieni, ci să aibă și o carte de vizită profesională.

Tăriceanu, mesaj inedit pentru tinerii din ALDE: „Nu vă abandonaţi profesia pentru politică”
22 Feb 2020   •   18:21

„Sunt astăzi, în România, foarte mulţi oameni politici, şi la noi în partid, printre parlamentari aproximativ 85% din cei care s-au decis să se dedice politicii în totalitate, dar care au ajuns şi dependenţi de funcţia publică. Mă refer la parlamentari şi unul dintre colegii mei, cu care am avut o discuţie între patru ochi chiar ieri, mi-a mărturisit cu onestitate - alţii nici măcar nu au curajul să spună acest lucru - că este disperat, pentru că vrea să fie ales şi în viitorul Parlament, că, dacă nu va fi parlamentar şi în mandatul următor, nu are nicio sursă de venit. (...) După ce n-ai mai profesat 20 de ani şi te duci pe piaţa muncii, eşti depăşit, nu te mai angajează nimeni, poate muncitor necalificat. Şi vreau să vă atrag atenţia că aici este capcana: pe de o parte, politica se profesionalizează, e nevoie să ai o cultură de bază, o cultură politică, trebuie să ai experienţă, însă vă recomand călduros (...): nu vă abandonaţi profesia, terminaţi-vă studiile, faceţi-vă o carte de vizită profesională", a spus Tăriceanu.

Fostul premier a anuțat și că "există un fenomen de migraţie politică a unora dintre parlamentari din toate partidele, care îşi caută un loc cât mai călduţ, cât mai sigur", însă pierderea acestora "nu reprezintă o tragedie pentru partid".

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu
Parteneri
Cunoscută cafenea din București, închisă de ANPC
x close