Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu: Nu există o criză de apă în România

Tăriceanu: Nu există o criză de apă în România

Tăriceanu: Nu există o criză de apă în România
27 Iun 2007   •   08:52

În ciuda furtunilor, România continuă să se confrunte cu seceta şi canicula. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit miercuri dimineaţă pentru a analiza măsurile luate până în prezent şi acţiunile care trebuie întreprinse în continuare pentru limitarea efectelor caniculei şi secetei şi pentru sprijinirea celor afectaţi. La şedinţa Comitetului a participat şi premierul Călin Popescu-Tăriceanu, alături de miniştri şi şefi de agenţii cu atribuţiuni în domeniu. Premierul a precizat că ?în privinţa combaterii efectelor secetei, Guvernul a luat primele măsuri în ianuarie, iar în martie am adoptat primele măsuri de alocare de fonduri suplimentare pentru realizarea de irigaţii?. În prezent sunt irigate peste 200.000 de hectare.

Tăriceanu subliniază că ?încă nu există o criză de apă. Rezervele de apă există şi se pot face irigaţii?. Totuşi, primul ministru îi cere şefului de la Interne, Cristian David, să conceapă un plan de combatere a secetei. Primul ministru a ţinut să precizeze că în iulie şi august, în niciun bazin hidrografic nu va fi necesară impunerea de restricţii. ?Aici fac o referire clară la cei care vorbesc după ureche şi lansează mesaje alarmante?.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat că îl va informa pe preşedintele Traian Băsescu asupra măsurilor avute în vedere pentru combaterea secetei, dacă acesta doreşte, adăugând că nu ştie dacă şeful statului are posibilitatea să şi ajute Guvernul în acest sens. El a precizat că a fost informat de către cabinetul său în legătură cu solicitarea preşedintelui de a fi informat în cadrul CSAT de joi despre măsurile anti-secetă. ?Mi-a transmis de la cabinet cineva că a venit o solicitare în acest sens. Sigur că dacă preşedintele doreşte să fie informat, cu toată plăcerea. Nu am niciun fel de rezerve în această privinţă. Dacă poate să ne şi ajute ...nu ştiu dacă are posibilitatea?, a spus Tăriceanu.

Citiţi BĂSESCU: VOM AVEA SECETĂ ÎN DOUĂ TREIMI DIN ŢĂRĂ

Antena3.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close