Tăriceanu, revoltat: „Noua politică guvernamentală: Crede și nu cerceta!”

de Redacția    |    05 Iul 2020   •   19:51
Tăriceanu, revoltat: „Noua politică guvernamentală: Crede și nu cerceta!” Hepta

Călin Popescu Tăriceanu se arată revoltat, după ce CNA a atenționat presa să nu mai furnizeze informații care contrazic pozițiile oficiale în criza coronavirus. Liderul ALDE susține că noua politică guvernamentală pune pumnul în gură presei.

"Noua politică guvernamentală: Crede și nu cerceta!

Așa poate fi sintetizată solicitarea Grupului de Comunicare Strategică către CNA de a cere tuturor televiziunilor să prezinte informații despre criza coronavirus doar din surse oficiale (adică de la guvernanți).

În traducere liberă, un fel de pumn pus în gura presei libere. Înțeleg că cei 200 de milioane de lei pe care i-au băgat în media nu funcționează grozav și atunci tot mai eficientă e cenzura.

Crede și nu cerceta

Dar gândindu-mă la acest îndemn al Grupului am realizat că, de fapt, întreaga campanie de luptă împotriva coronavirus s-a bazat pe sintagma „crede și nu cerceta”. La început probabil din neștiință, apoi cu siguranță din pur interes electoral. Sau mai corect ar fi următorul ciclu: electoral-neștiință-electoral.

A farda permanent adevărul sperând că îi păcălești pe oameni nu poate să funcționeze prea mult. O fi adevărat că poți păcăli un om tot timpul sau mai mulți oameni o perioadă scurtă, dar nu poți să-i păcălești pe toți tot timpul! Nici chiar dacă ceri mass mediei să creadă și să nu cerceteze!", scrie Tăriceanu pe Facebook.
 

Parteneri
x close