Tăriceanu: Starea de urgență nu trebuie să devină un mijloc de profit pentru clienți ai puterii

de D.G.    |    15 Mar 2020   •   22:52
Tăriceanu: Starea de urgență nu trebuie să devină un mijloc de profit pentru clienți ai puterii

Starea de urgență nu trebuie să devină un mijloc de profit pentru anumiți clienți ai puterii, în condițiile în care unele achiziții vor putea fi făcute mai rapid și mai ușor, a declarat duminică liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

„Aștept să vedem ce va conține decretul, starea de urgență nu trebuie să afecteze drepturile și libertățile cetățenilor, ele trebuie să aibă un caracter temporar și să fie proporționale cu situația în care na aflăm.

Nu trebuie să fie un prilej pentru tunuri comerciale, de afaceri, pentru firmele prietene cu partidul de guvernământ. Sigur că se pot face achiziții fără licitații publice, lucru care fără îndoială va ridica foarte multe suspiciuni. Vreau să atrag atenția că vom fi cu ochii pe ei”, a spus Tăriceanu, la România TV.

Liderul ALDE a vorbit și despre necesitatea măsurilor de sprijin pentru sectorul economie, în special pentru turism, companiile din transporturi, pentru IMM și pentru accelerarea proiectelor de investiții. „Până acum am văzut doar intenții și nimic concret. Granițele probabil vor trebui închise pentru cei care nu sunt români și vin din zonele de risc”, a spus liderul ALDE.

Începând de luni, în România este instituită starea de urgență, în contextul epidemiei de cornovirus.

Sursă: Mediafax
Parteneri
x close