Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu, teorie-șoc. Ce se va întâmpla după anunțul despre Kovesi

Tăriceanu, teorie-șoc. Ce se va întâmpla după anunțul despre Kovesi

Tăriceanu, teorie-șoc. Ce se va întâmpla după anunțul despre Kovesi
Sursa foto: foto: Agerpres
22 Feb 2018   •   16:13

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat joi că anunţul pe care ministrul Justiţiei urmează să îl facă referitor la DNA nu va opri "scandalul" din această instituţie, adăugând că procurorul general nu s-a distins cu nimic până acum, fiind "un fel de aghiotant" al şefei DNA Laura Codruţa Kovesi.

"Scandalul din DNA de abia e la început. Apar elemente noi. Din câte am văzut astăzi, fostul şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Ploieşti aduce şi el elemente suplimentare legate de practicile curente de la unitatea de elită, deci cred că ceea ce ar fi trebuit să facă procurorul general era să îi suspende pe toţi de acolo şi să înceapă o cercetare serioasă. Iar dacă o să o pună pe doamna Kovesi să facă cercetarea, rezultatul vi-l pot spune de pe acum, va fi muşamalizat totul", a spus Tăriceanu la Palatul Parlamentului, întrebat dacă declaraţia de joi pe care urmează să o facă ministrul Tudorel Toader va opri scandalul din jurul DNA.

El a adăugat că procurorul general al României, Inspecţia Judiciară şi CSM "au o responsabilitate pe care trebuie să şi-o asume pe deplin" în cazuri cum sunt cele de la Ploieşti.

"Şi văd că ce a făcut procurorul general? A făcut o cerere de începere a unei anchete care să fie condusă tot de doamna Kovesi. Păi, în condiţiile astea, este exact a pune lupul paznic la oi. (...) Procurorul general nu s-a distins cu nimic până acum, decât că este un fel de aghiotant al doamnei Kovesi. Procurorul general este ca apa sfinţită, ştiţi cum e apa sfinţită. (...) Nu vreau să generalizez, dar există nişte semnale atât de grave, încât în orice ţară procurorul general, în faţa unei astfel de situaţii, ar fi adoptat şi o serie de măsuri. (...) Vedem că apar zi de zi noi dezvăluiri, noi ne arătăm îngrijorarea şi ei nu fac nimic", a spus Tăriceanu.

În ce priveşte reacţia CSM faţă de situaţia din DNA, Tăriceanu a spus că este "una corectă", dar ar fi trebuit să ia "nişte măsuri mult mai ample şi mai rapide".

"Dacă CSM doreşte să devină garantul independenţei Justiţiei ar trebui să se mişte mult mai serios în această privinţă. CSM ar fi trebuit până acum să intervină singur, nu să apară la suprafaţă lucruri aduse de presă. Dacă nu ar fi fost presa ce s-ar fi întâmplat? CSM ar fi făcut, probabil, un raport în care ar fi spus că totul merge perfect. Salut acest demers al presei independente şi mă bucur că presa joacă rolul de câine de pază al democraţiei, dar unele instituţii nu îşi îndeplinesc atribuţiile", a menţionat Tăriceanu.

Tudorel Toader urmează să prezinte joi, la ora 18,00, la Ministerul Justiţiei, conţinutul şi concluziile raportului cu privire la activitatea managerială a Direcţiei Naţionale Anticorupţie

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu

ȘTIRI

Proiect: Închisoare pentru şoferii băuţi, drogaţi sau care nu deţin permis

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close