Antena 3 CNN Actualitate Tariful pentru o zi de parcare în Mamaia a ajuns să-l concureze pe cel pentru o noapte de cazare

Tariful pentru o zi de parcare în Mamaia a ajuns să-l concureze pe cel pentru o noapte de cazare

Este unul dintre cele mai aglomerate weekenduri de la malul mării. Zeci de mii de români aleg litoralul pentru a se bucura de briză și de bronzul de la mare. Totul vine însă cu un cost, deoarece prețurile au explodat.

Tariful pentru o zi de parcare în Mamaia a ajuns să-l concureze pe cel pentru o noapte de cazare
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    14 Aug 2021   •   12:46

Pe lângă cazare, mâncare și tot felul de distracții, turiștii care ajung pe litoral trebuie să plătească și parcarea, iar prețurile sunt piperate. Astfel, pentru o singură zi de parcare în Mamaia, oamenii trebuie să plătească aproape cât pentru o noapte de cazare.

Consiliul Local Constanța a decis să crească prețul orei de parcare cu numai 4 lei/oră, faţă de 7 lei/oră, cât se intenţiona la un moment dat. Astfel, în Mamaia, un turist care folosește parcarea publică va plăti 94 de lei pentru 24 de ore de parcare (primele trei ore sunt 10 lei).

Așadar, o familie care stă la mare cinci zile va plăti doar pentru parcare 470 de lei, iar o vacanță de o săptămână duce costul la 658 de lei, potrivit Adevărul.

În Mamaia parcare costă cât la Monte Carlo

Cristian Bărhălescu, vicepreședintele ANAT, a precizat că tarifele de parcare din Mamaia sunt la nivelul celor din Monte Carlo. Aceleași tarife sunt valabile și pentru alte zone turistice ale Constanței, precum Portul Tomis sau zona peninsulară, precizează sursa citată.

Dacă în Mamaia prețul parcării poate concura cu cel al unei nopți de cazare, în alte stațiuni situația este mai îmbucurătoare. În Mamaia Nord nu se percepe nicio taxă de parcare. O asemenea taxă ar putea fi introdusă de abia de la anul.

Nici în Eforie Nord și Eforie Sud turiștii nu plătesc parcarea. Cele 6 stațiuni administrate de Primăria Mangalia (Olimp, Neptun, Jupiter, Venus, Saturn, Cap Aurora) pun la dispoziția turiștilor 400 de locuri de parcare publică. Ora de parcare este 3 lei, dar ziua este doar 15 lei, mai scrie sursa citată.

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close