Antena 3 CNN Actualitate "Țările rusofobe din Europa de Răsărit, între care și România, vor extinderea NATO". Vezi cine a făcut această declaraţie!

"Țările rusofobe din Europa de Răsărit, între care și România, vor extinderea NATO". Vezi cine a făcut această declaraţie!

"Țările rusofobe din Europa de Răsărit, între care și România, vor extinderea NATO". Vezi cine a făcut această declaraţie!
11 Sep 2014   •   14:50

Țările din Europa de Răsărit, unde predomină sentimentele antirusești, sunt cele interesate în extinderea NATO spre Est pentru a-și consolida influența politico-militară, a declarat joi Aleksei Pușkov, președintele Comisiei pentru afaceri internaționale din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), informează AGERPRES.
''Într-o serie întreagă de țări din Europa de Est ne confruntăm în continuare cu o rusofobie puternică. Aceasta este, de fapt, a doua ideologie națională pentru clasa politică din aceste țări. În primul rând, mă refer aici la țările baltice (Estonia, Letonia, Estonia), Polonia și România '', a afirmat Pușkov.

El consideră că statele respective văd în extinderea NATO o posibilitate de a se transforma în piloni ai SUA pe continentul european și de a-și crește astfel greutatea militară și politică.

''De aceea, ele sunt extrem de interesate în procesul de aderare la NATO a Ucrainei, Georgiei și Mongoliei, țări care au frontieră comună cu noi sau au graniță cu vecinii noștri cei mai apropiați'', a afirmat președintele Comisiei pentru afaceri internaționale din Dumă.

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close