x close

Nelu Tătaru, despre 'cosmetizarea' datelor privind infectările cu coronavirus: 'Poate cei 1.400 de decedaţi nu există'

16 Iun 2020   •   18:50
Nelu Tătaru, despre 'cosmetizarea' datelor privind infectările cu coronavirus: 'Poate cei 1.400 de decedaţi nu există' Hepta

Ministul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marţi, la finalul ședinței în care au fost anunțate noile măsuri de relaxare, că nu există nicio posibilitate ca datele privitoare la infectările cu coronavirus să fi fost "cosmetizate".

Referitor la suspiciunile privind cărora datele despre numărul infectărilor cu coronavirus ar fi fost "cosmetizate", ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a spus: "Nu există nicio posibilitate şi după cum ştiţi menţionăm de vreo două luni de zile de când a început să apară şi în media şi în diverse publicaţii acest lucru... poate cei 1.400 de decedaţi nu există, poată medicii şi asistentele care au trecut, personal medical fiind, prin îmbolnăvire şi au trăit aceste momente nu s-au îmbolnăvit, poate nu am avut decese nici în rândul cadrelor medicale".

Nelu Tătaru insistă că datele furnizate de autorități sunt transparente și corecte.

"Am ales ca şi Minister al Sănătăţii, ca şi Institut Naţional de Sănătate Publică, să fim transparenţi şi să raportăm fiecare caz, fiecare deces, fiecare pacient aflat în Terapie intensivă. În acest moment suntem pe pantă descendentă, vom continua cu aceeaşi abordare, vom continua, ca şi corp medical, să ne ocupăm cu aceeaşi sensibilitate de tot ce înseamnă pacient infectat COVID sau non-COVID", a adăugat Tătaru.

Parteneri
Parteneri
sati