Antena 3 CNN Actualitate Tavan prăbuşit la Penitenciarul Poarta Albă. Un deţinut rănit a intrat în greva foamei

Tavan prăbuşit la Penitenciarul Poarta Albă. Un deţinut rănit a intrat în greva foamei

Mama deţinutului rănit de tavanul prabuşit la Penitenciarul Poarta Albă acuză personalul din penitenciar că fiul ei are dureri de cap şi nu a fost dus la medic pentru consultaţii. În semn de protest, bărbatul a intrat în greva foamei.

Tavan prăbuşit la Penitenciarul Poarta Albă. Un deţinut rănit a intrat în greva foamei
Sursa foto: Focuspress.ro
de Georgiana Adam    |    14 Ian 2021   •   00:10

Un incident a avut loc la Secția exterioară Valu lui Traian a Penitenciarului Poarta Albă, după ce două plăci de rigips s-au desprins din tavanul spălătorie și au căzut peste doi deținuți.

Evenimentul a avut loc pe 17 decembrie 2020, dar conducerea Penitenciarului Poarta Albă a decis să îl facă public pe 13 ianuarie 2021, după ce unul din deţinuţii răniţi a decis, în semn de protest, să intre în greva foamei, motivând că nu este lăsat să fie consultat de către un specialist și pentru că nu i s-au dat rezultatele analizelor.

Totul a ieşit la iveală după ce mama victimei a oferit presei detalii despre starea de sănătatea a fiului ei.

"Băiatul are dureri de cap încă de atunci, însă cei de la penitenciar refuză să-l mai ducă la medic pentru consultații. Imediat după incident, i-au luat cu zăhărelul, că nu au nimic, că nu e nimic grav etc, dar ei au încă probleme de atunci.

Are dureri de cap încontinuu, iar când a cerut rezultatul analizelor făcute în acea zi, au refuzat să i le dea. Le-au rupt hârtiile în față, numai să nu vadă rezultatele. Se feresc să mai facă investigații medicale, pentru a nu se afla mai departe, pentru că trebuie să dea explicații”, a declarat femeia pentru focuspress.

Mama deţinutului: Au fost împrăștiați, iar cel care a filmat a fost băgat la regimul ”închis”

Incidentul a fost filmat de un alt deţinut care, potrivit mamei bărbatului rănit, a fost băgat la regimul "închis” pentru că avea telefonul din exterior.

 

Femeia acuză personalul penitenciarului că cele două victime au fost pedepsite şi şicanate în continuu şi susţine că vor da în judecată unitatea.

”Ei nu mai stau toți la un loc. Au fost împrăștiați, iar cel care a filmat a fost băgat la regimul ”închis”. Au fost puși să dea declarații atunci, la vremea aceea, dar pentru că au refuzat, au fost pedepsiți și șicanați încontinuu. Pe băiatul meu îl doare capul în continuare de la acea lovitură”, a mai declarat mama deținutului.

Explicaţia conducerii Penitenciarului Poarta Albă, privind incidentul

”Deținuții au fost prezentați, de îndată, la cabinetul medical al secției și, ulterior, transportați la Spitalul Județean Constanța, pentru efectuarea unor investigații suplimentare. Aceștia au revenit în unitate în cursul aceleiași zile (17.12.2020 – n.r.), integritatea fizică și starea de sănătate nefiindu-le afectate în urma incidentului. Asupra zonei de plafon afectate s-a intervenit cu celeritate, cauzele deteriorării plăcilor de gips-carton urmând a fi stabilite și remediate”, se arată în răspunsul primit de la conducerea unității.

 

×
Subiecte în articol: Penitenciarul Poarta Alba tavan prabusit
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close