Antena 3 Actualitate Taxă covid: Cât plătesc românii în plus la stomatolog din cauza crizei medicale

Taxă covid: Cât plătesc românii în plus la stomatolog din cauza crizei medicale

de Gabriel Dano    |    19 Iun 2020   •   22:30
Taxă covid: Cât plătesc românii în plus la stomatolog din cauza crizei medicale
Sursa foto: Hepta

În ultima perioadă, s-a discutat despre introducerea unei taxe covid, ca să mai reducă din impactul financiar al perioadei de izolare asupra diferitelor afaceri.

După ce s-au semnalat cazuri în rândul restaurantelor, acum se pare că ideea a fost preluată de unele cabinete stomatologice din România.

Costuri suplimentare au fost introduse de cabinetele stomatologice de la noi, sub pretextul investițiilor adiționale în materialele de curățare și timpul adițional pierdut cu igienizarea între pacienți, scrie max-media.ro.

O taxă pentru covid definită ca atare nu este oficializată, a declarat prof.dr. Radu Câmpean, vicepreședinte Colegiului Medicilor Stomatologi din România (CMSR), care explică, totuși, că suprataxa este ușor de înțeles în acest context.

Ca o consecință a faptului că acea taxă nu este oficializată, valoarea ei variază foarte mult de la un cabinet la altul. Unii pacienți s-au trezit cu un cost suplimentar de 30 de lei, în timp ce alții au sărit până la 50 de lei. ”S-au trezit” este cea mai potrivită asociere de cuvinte, deoarece unele cabinete au trecut taxa suplimentară pe site-uri și paginile de Facebook, dar altele atenționează clienții abia la achitarea tratamentului.

”În momentul în care obligativitatea acestor echipamente și aparatura va dispărea, acest cost suplimentar va dispărea, de asemenea”, au afirmat reprezentanții unui cabinet stomatologic.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close